Φώτο: Shutterstock

H Ελλάδα ο καλύτερος προορισμός για παραλία για του Ρώσους

Καλύτερη χώρα προορισμού διακοπών στην παραλία για το 2019 η Ελλάδα, κατόπιν ψηφοφορίας των αναγνωστών του «National Geographic Traveler» της Ρωσίας.

Την πρώτη θέση για την καλύτερη χώρα προορισμού διακοπών στην παραλία για όλο το 2019 έλαβε η Ελλάδα, κατόπιν ψηφοφορίας των αναγνωστών του περιοδικού και δικτυακού τόπου «National Geographic Traveler» της Ρωσίας. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, στην τελική κατάταξη βρέθηκαν η Ελλάδα, η Τουρκία, το Βιετνάμ, η Κούβα και η Κύπρος και η πρωτιά της Ελλάδας αναδείχθηκε με το 29% των ψήφων.

Συνολικά στον διαγωνισμό συμμετείχαν 24 υποψήφιοι προορισμοί και ψήφισαν 500.000 άτομα στο διάστημα από 29 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2019. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλοι σχεδόν οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας στη Ρωσία, τουριστικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρίες, ξένοι διπλωμάτες άλλων χωρών, MME και Ρώσοι αξιωματούχοι.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΟΤ «η νέα αυτή διάκριση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της εθνικής τουριστικής πολιτικής που σχεδίασε το υπουργείο Τουρισμού και εφαρμόζει παγκοσμίως ο ΕΟΤ, με στόχο την αύξηση αλλά και τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του τουριστικού ρεύματος προς την χώρας μας 365 ημέρες τον χρόνο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Έλληνες τουρίστες ανακαλύπτουν την Ιορδανία

Μεγάλη αύξηση καταγράφουν οι Έλληνες επισκέπτες στην Ιορδανία της τάξης του 82% σε σχέση με το 2018. Οι νέες αεροπορικές συνδέσεις και δράσεις για την ανάδειξη της Ιορδανίας φαίνεται πως έπιασαν τόπο στην Ελλάδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι θεματικοί τουριστικοί προορισμοί κερδίζουν τις προτιμήσεις των χριστουγεννιάτικων διακοπών

Η ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων κερδίζει ολοένα και περισσότερο τις εντυπώσεις και τις προτιμήσεις των επισκεπτών. Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται η επισκεψιμότητα στην Ονειρούπολη της Δράμας και Μύλος Ξωτικών στα Τρίκαλα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται το τουριστικό ρεύμα από Ιταλία προς Ελλάδα

Συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του τουρισμού, είχε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης με σκοπό την προβολή του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Ιταλική αγορά.