ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

H Ελλάδα ο καλύτερος προορισμός για παραλία για του Ρώσους

Καλύτερη χώρα προορισμού διακοπών στην παραλία για το 2019 η Ελλάδα, κατόπιν ψηφοφορίας των αναγνωστών του «National Geographic Traveler» της Ρωσίας.

Την πρώτη θέση για την καλύτερη χώρα προορισμού διακοπών στην παραλία για όλο το 2019 έλαβε η Ελλάδα, κατόπιν ψηφοφορίας των αναγνωστών του περιοδικού και δικτυακού τόπου «National Geographic Traveler» της Ρωσίας. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, στην τελική κατάταξη βρέθηκαν η Ελλάδα, η Τουρκία, το Βιετνάμ, η Κούβα και η Κύπρος και η πρωτιά της Ελλάδας αναδείχθηκε με το 29% των ψήφων.

Συνολικά στον διαγωνισμό συμμετείχαν 24 υποψήφιοι προορισμοί και ψήφισαν 500.000 άτομα στο διάστημα από 29 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2019. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλοι σχεδόν οι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας στη Ρωσία, τουριστικοί πράκτορες, αεροπορικές εταιρίες, ξένοι διπλωμάτες άλλων χωρών, MME και Ρώσοι αξιωματούχοι.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΟΤ «η νέα αυτή διάκριση για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα της εθνικής τουριστικής πολιτικής που σχεδίασε το υπουργείο Τουρισμού και εφαρμόζει παγκοσμίως ο ΕΟΤ, με στόχο την αύξηση αλλά και τη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του τουριστικού ρεύματος προς την χώρας μας 365 ημέρες τον χρόνο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Παράταση ως τον φετινό Αύγουστο για το «Σπίτι μου 2»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε μέτρα για το «Σπίτι μου 2», την ενίσχυση του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις, επέκταση συλλογικών συμβάσεων σε εστίαση και ζαχαρώδη, αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα για χιλιάδες εργαζόμενους.
Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Βιώσιμη ανάπτυξη μέσω σύγχρονου χωροταξικού σχεδιασμού

Ο Σ. Παπασταύρου παρουσίασε το νέο, ολιστικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού, με στόχο βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος. Έμφαση δίνεται στις ΑΠΕ, τις περιοχές Natura και στη θωράκιση ενεργειακής ασφάλειας της χώρας.
Σύρος ακτογραμμή Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης προωθεί τη διεθνή εικόνα της Σύρου

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης υπέβαλε τον Γαλησσά ως υποψήφιο στον διεθνή διαγωνισμό «Best Tourism Villages» της UN Tourism, επιδιώκοντας διεθνή αναγνώριση για τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Λιμάνι Ρόδου άγαλμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρόδος: Ξεπέρασαν τα 56 εκατ. οι ξένοι τουρίστες την τελευταία 25ετία

Η Ρόδος παραμένει κορυφαίος προορισμός με πάνω από 56 εκατ. αφίξεις επισκεπτών από το 2001 έως το 2025, σύμφωνα με στοιχεία αφίξεων αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς και από την Τουρκία, αναδεικνύοντας τη σημασία της στο τουριστικό χάρτη.