ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Κατανομή ποσού 18,4 εκατ. ευρώ στους δήμους για δράσεις πυροπροστασίας

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, η ενίσχυση της προστασίας της φετινής αντιπυρικής περιόδου από το υπουργείο Εσωτερικών γίνεται πολύ νωρίτερα από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.

Ποσό 16,91 εκατ. ευρώ κατανέμεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) στους Δήμους της χώρας και 1,49 εκατ. ευρώ στους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Η κατανομή πραγματοποιείται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, το ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, καθώς και με περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000.

Πρόκειται για δράσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε:

  • εκτέλεση έργων, εργασιών και προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων
  • συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες
  • υλοποίηση προληπτικών μέτρων
  • ενίσχυση εθελοντικών δράσεων
  • θέματα προμήθειας εξοπλισμού
  • λειτουργικά έξοδα - κάλυψη δαπανών μίσθωσης  οχημάτων/μηχανημάτων έργου.

Η συνολική χρηματοδότηση, ύψους 18,4 εκατ. ευρώ προς τους δήμους όλης της χώρας και τους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής, εντάσσεται στον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινάει, επισήμως, τον Μάιο. Επισημαίνεται, δε, ότι για τον καλύτερο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, η ενίσχυση της προστασίας της φετινής αντιπυρικής περιόδου -από το Υπουργείο Εσωτερικών- γίνεται πολύ νωρίτερα από ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές. 

Τις αποφάσεις χρηματοδότησης υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στους Δήμους όλες εκείνες τις θεσμικές διευκολύνσεις και τους απαραίτητους πόρους που θα τους επιτρέπουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Epistoliki-Psifos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαντήσεις σε 15 ερωτήσεις για την επιστολική ψήφο από το υπ. Εσωτερικών

Συνολικά 202.515 εκλογείς έχουν εγγραφεί στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών με τους εγγεγραμμένους να προέρχονται από 128 διαφορετικές χώρες εκ των οποίων 90 από αυτές δεν είχαν ούτε εκλογικό κέντρο στις τελευταίες εκλογές.
businessdaily-Epistoliki-Psifos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπνέει απόψε η προθεσμία για την επιστολική ψήφο, 157.000 έχουν εγγραφεί

Η αποστολή του εκλογικού φακέλου θα γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω κούριερ εντός του Μαΐου. Η παραλαβή γίνεται υποχρεωτικά είτε από τον ίδιο τον εκλογέα είτε από τρίτο πρόσωπο που έχει ρητή εξουσιοδότηση.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας μέσω του gov.gr για 277 Δήμους

Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και να παραλάβουν την βεβαίωση στη Θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για την επιδότηση ενοικίου των πληγέντων

Οι πολίτες που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές των μηνών Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2023, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους για την επιδότηση προσωρινής στέγασης.