ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kainotomia, innovation
Φώτο: Shutterstock

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Τα δυο ιδρύματα στοχεύουν στην ενίσχυση και αναβάθμιση των σχέσεων που έχουν μεταξύ τους, μέσω κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων σε νέα επιστημονικά πεδία αιχμής, ενώ προβλέπεται και συνεργασία σε διοικητικά θέματα.

Ενισχύεται η συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE) της Ελλάδας μετά και την υπογραφή σχετικής συμφωνίας μεταξύ των δύο Οργανισμών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας, τα δύο διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα, στοχεύουν στην ενίσχυση και αναβάθμιση των ήδη στενών σχέσεων που έχουν μεταξύ τους, μέσω κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων σε νέα επιστημονικά πεδία αιχμής, ανταλλαγής μελών ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού, συνδιοργάνωσης διαλέξεων, σεμιναρίων και workshops, καθώς και ανταλλαγής προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για σπουδές και έρευνα. Στη συμφωνία προβλέπεται επίσης η συνεργασία σε διοικητικά θέματα και προσδοκάται η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση και προαγωγή του ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου των δύο ιδρυμάτων, η ενίσχυση της συμβολής τους στην ανάπτυξη σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η ανάπτυξη ευρύτερων συνεργασιών. 

Ο αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθ. Ιωάννης Γιαπιντζάκης, ο οποίος έχει υπάρξει και ο ίδιος μέλος του ερευνητικού προσωπικού του ΙΤΕ για πολλά χρόνια στο παρελθόν, ανέφερε πως θεώρησε χρέος του την προώθηση της υπογραφής μιας συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των δυο ιδρυμάτων, καθώς αμφότερα «χαρακτηρίζονται από το νεαρό της ηλικίας τους αλλά και τον δυναμισμό τους…». 
 
Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης επισήμανε ότι η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας «θα ωφελήσει ποικιλοτρόπως τα δυο ιδρύματα, αφού θα δώσει την ευκαιρία για περαιτέρω δράσεις μεταξύ των μελών τους, όπως για παράδειγμα την ερευνητική συνεργασία και τις ανταλλαγές φοιτητών/τριών». 

Στο μεταξύ, συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον πρόεδρο του ΙΤΕ Νεκτάριο Ταβερναράκη για την εκλογή του στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Όπως επισημαίνει ο κ. Αρναουτάκης, η ομόφωνη εκλογή του, αποτελεί μια ακόμα επιβράβευση της επιστημονικής αριστείας που διακρίνει την παρουσία του στο χώρο της έρευνας και της επιστήμης. «Για την Περιφέρεια Κρήτης, η εκλογή σας αποτελεί μια αναμφίβολα θετική εξέλιξη, καθώς σε συνεργασία με τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά μας ιδρύματα, προσπαθούμε να καταστήσουμε το νησί πρότυπο κόμβο έρευνας και καινοτομίας», τονίζει ο Σταύρος Αρναουτάκης, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Ταβερναράκης, ως πρώτος Έλληνας που αναλαμβάνει την ηγεσία του ινστιτούτου, μέσα από τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει στο μέλλον, θα ενδυναμώσει και την Κρήτη στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

trofima-food
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mαθητές στη Θεσσαλονίκη έδωσαν νέα ζωή σε τρόφιμα που θα κατέληγαν σε απορρίματα

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 30 μαθητές της Α’ Λυκείου, έχοντας την υποστήριξη των καθηγητών τους και συμμαθητών τους από τις Β’ και Γ’ τάξεις του ΕΠΑΛ –11 από τον τομέα Γεωπονίας, 20 από τον Τομέα Οικονομίας και 10 από τον Τομέα Υγείας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές διοργανώνει το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου με ομιλητή τον κ. Πάνο Καρβούνη ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στα κοινά.