ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Anti-vaxxers demonstration, Athens / Διαμαρτυρία κατά του εμβολιασμού, Αθήνα
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Το ΣτΕ ανέβαλε απόφαση για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους λόγω Δημοσίου

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με προδικαστική της απόφαση καλεί εκ νέου τα συναρμόδια υπουργεία που καθυστέρησαν να καταθέσουν τα απαραίτητα στοιχεία να το πράξουν ως τις 6 Μαΐου.

Η μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με σημερινή προδικαστική απόφασή της, αναβάλει την έκδοση οριστικής απόφασης για το ζήτημα του προστίμου για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών και καλεί τους συναρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν στοιχεία (το λεγόμενο φάκελο) μέχρι την 6η Μαΐου 2022, προκειμένου το δικαστήριο να εκδώσει την οριστική απόφασή του.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει ανακοινώσει (23 Μαρτίου 2022), ότι από 15 Απριλίου 2022 καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους.

Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για το θέμα του εμβολίου είναι ένας πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο αρεοπαγίτες, ένας πρώην πρόεδρος Εφετών, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ένας ιερέας, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ιδιωτικοί υπάλληλοι κλπ, οι οποίοι είναι όλοι άνω των 60 ετών.

Ξαναζητούνται στοιχεία

Αναλυτικότερα, ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ, την 8η Απριλίου 2022, συζητήθηκαν οι αιτήσεις αρνητών εμβολιασμού κατά της COVID-19, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει τη μηναία καταβολή προστίμου των 100 ευρώ σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν και για όσο διάστημα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Η εισηγήτρια των υποθέσεων, η σύμβουλος Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, κατά την ημέρα της συζήτησης είχε αναφέρει ότι με δύο έγγραφα του ΣτΕ είχε ζητηθεί από τους συναρμόδιους φορείς του Δημοσίου, να αποστείλουν έγγραφα και στοιχεία στο ΣτΕ επί των επίμαχων υποθέσεων, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Σήμερα, η μείζονα Ολομέλεια του ΣτΕ με την προδικαστική απόφασή της ζητεί από τα συναρμόδια υπουργεία Επικρατείας, Οικονομίας και Υγείας, όπως και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), να προσκομίσουν στοιχεία, μέχρι την 6η Μαΐου 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

STE, Symvoulio Epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών

Το ΣτΕ έκρινε ότι η διάταξη με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
Aeroplano, Airplane
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Συνταγματική η μη καταβολή της ενίσχυσης σε πρώην χειριστές αεροσκαφών

Οι 13 άσκησαν αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, διεκδικώντας την καταβολή της ειδικής κοινωνικής ενίσχυσης η οποία και για τους 13 ιπτάμενους χειριστές ανερχόταν σε κάτι λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι γιατροί με τους εμβολιασμoύς για Covid-19 από τα φαρμακεία

«Η κουλτούρα εμβολιασμού, που οδηγεί στη διαρκή, έγκαιρη και συνεπή εμβολιαστική κάλυψη καλλιεργείται μέσω της σχέσης εμπιστοσύνης ιατρού ασθενούς, κυρίως, και δευτερευόντως, μέσω διαρκών προωθητικών δράσεων στο ευρύ κοινό» ανέφερε ο ΠΙΣ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου κορονοϊού και γρίπης Α στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ αναφέρει, ωστόσο, πως «είναι νωρίς για εφησυχασμό και μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες, αν η πίεση στα νοσοκομεία της πόλης υποχωρήσει από τα σημερινά υψηλά επίπεδα».
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους 1.500.000 οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί - Χαμηλή η προσέλευση

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ανέφερε πως, ο αντιγριπικός εμβολιασμός στοχεύει ιδιαίτερα στην προστασία της υγείας ηλικιωμένων, ασθενών με χρόνιες παθήσεις, πολύ μικρών παιδιών και εγκύων.