ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Λούτσα στη μάχη με τη φωτιά

Η ένταση του ανέμου έχει δυναμώσει με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η περίμετρος της πυρκαγιάς και το μέτωπο να καίει σε πέντε διαφορετικές εστίας. Διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή.

Ενισχύονται οι δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Λούτσα. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, ώστε να προλάβουν την πυρκαγιά και να μην επεκταθεί. Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίου Ιωάννου, από το ύψος της οδού Νέστορος, στο ρεύμα  προς Μοναστήρι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση αλλά και δασικό κομμάτι και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από σπίτια. Σημειώνεται, ότι η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 12:30 σε οικοπεδικό χώρο στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Νικηταρά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση του ανέμου δυνάμωσε με αποτέλεσμα η περίμετρος της φωτιάς να “ανοίξει” και πλέον το μέτωπο καίει σε 5 εστίες. Η πυρκαγιά καίει στον λόφο, ανάμεσα σε σπίτια και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κάποιες υλικές ζημιές, σε τοιχοποιίες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου, είπε πως, στην παρούσα φάση, οι καιρικές συνθήκες είναι καλές κάτι που βοηθά την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων. Όπως είπε ο ίδιος, το μέτωπο είναι περίπου στα 400 μέτρα, ωστόσο ανεβαίνει σε ύψος σε μία δύσβατη περιοχή στον λόφο της περιοχής που ονομάζεται Άγιος Ιωάννης. Συνεχίζοντας τόνισε πως δεν φαίνεται να απειλούνται σοβαρά σπίτια. Στο μεταξύ, αξιωματικοί της διεύθυνσης εμπρησμών της Πυροσβεστικής συλλέγουν μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, ώστε να καταλήξουν στην ακριβή αιτία έναρξης της πυρκαγιάς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 12η ημέρα συνεχίζει η φωτιά στον Έβρο, μικρές εστίες σε Πάρνηθα

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.