ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Εργασίες αμφιδρόμησης στην Θεσσαλονίκη επιθεώρησαν Κ. Ζέρβας και Ν. Ταχιάος

Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα απομακρύνονται οι λαμαρίνες σε πολλά σημεία της πόλης και αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων, σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τις τελευταίες εργασίες που πραγματοποιούνται στον κόμβο της πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, επιθεώρησαν το πρωί ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Νίκος Ταχιάος. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, η οποία από χθες το βράδυ έχει ήδη αμφιδρομηθεί. Ωστόσο και τις επόμενες μέρες θα γίνονται παρεμβάσεις έως ότου ολοκληρωθούν οριστικά οι τελευταίες εργασίες και αποκατασταθεί εξ' ολοκλήρου η κυκλοφορία.

«Ο συγκεκριμένος χώρος είχε μείνει με την εργοταξιακή του μορφή από τον Δεκέμβριο του 2007. Οπότε, είναι πάρα πολύ σημαντικό το να έρχεται κάποιος δεκαπέντε χρόνια μετά και να επαναφέρει την τάξη στην πόλη», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος και πρόσθεσε ότι «τον τελευταίο καιρό λύνονται μεγάλες εκκρεμότητες του μετρό στην πόλη, με εξαίρεση τον σταθμό της Βενιζέλου, που όμως κι εκεί προχωράμε με πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό και εντός των προσεχών ημερών ξεκινούν οι αυστηρά και αποκλειστικά κατασκευαστικές εργασίες του σταθμού με την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν».

Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα απομακρύνονται οι λαμαρίνες σε πολλά σημεία της πόλης και αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων, ανοίγουν τα πεζοδρόμια και απελευθερώνεται η αγορά, σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Εκεί που παίρναμε μέτρα για τους «μετρόπληκτους» και μειώναμε τα τέλη (ανταποδοτικά, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού), τώρα είμαστε σε θέση να τους παραδώσουμε περισσότερο χώρο και μια πόλη ακριβώς όπως τη θέλουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμη πως έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ένα πολύ σημαντικό έργο για την πλήρη αποκατάσταση και ανάπλαση όλων των γειτονιών γύρω από το μετρό. «Αναφερόμαστε κυρίως στον άξονα της Εγνατίας Οδού, αλλά όχι μόνο εκεί, ώστε οι γειτονιές αυτές, όχι μόνο να αποκατασταθούν, αλλά να έχουν ελκυστικότερο πρόσωπο, να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικές, έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να κλείσει αυτό το μεγάλο κύκλο, βγαίνοντας ακόμη πιο όμορφη», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Σημειώνεται ότι στην οδό 26ης Οκτωβρίου έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες σήμανσης και ρύθμισης των φωτεινών σηματοδοτών, προκειμένου να βοηθήσουν τους οδηγούς να επανέλθουν στο σχέδιο αμφίδρομης κυκλοφορίας που ίσχυε πριν από δεκαπέντε χρόνια, ενώ τις επόμενες μέρες στην ευρύτερη περιοχή θα εκτελούνται εργασίες διαγράμμισης κατά τις νυχτερινές ώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επανατοποθέτηση αρχαίων στον σταθμό «Αγίας Σοφίας»

Το σύνθετο τεχνικά και ευαίσθητο εγχείρημα της μεταφοράς και επανατοποθέτησης ξεκίνησε τα ξημερώματα από την περιοχή του Καλοχωρίου, από τις αποθήκες όπου φυλάσσονταν τα προσωρινά αποσπασθέντα αρχαιολογικά ευρήματα.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση 12 εκατ. στον Δήμο Θεσσαλονίκης για διάνοιξη της οδού Ψελλού

«Χρηματοδότηση - μαμούθ» για την αξιοποίηση της περιοχής γύρω από τον τερματικό σταθμό στα ανατολικά του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο σταθμό της Νέας Ελβετίας έλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιούνται εργασίες στο τμήμα της Μητροπόλεως μεταξύ των οδών Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, ενώ αύριο θα γίνουν στο τμήμα μεταξύ των οδών Αγίας Σοφίας και Παύλου Μελά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκαπέντε μήνες θα διαρκέσουν τα έργα συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι θα γίνει «μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου».
Walking-Thessaloniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 23,6 εκατ. ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης

Από την ανάπλαση της Αριστοτέλους έως την συντήρηση των γειτονιών οι προτεραιότητες της διοίκησης Ζέρβα που ανακοίνωσε οτι το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2020 θα φτάσει τα 23,6 εκατ. ευρώ.