ΓΔ: 2100.37 -0.31% Τζίρος: 50.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:15:38
Πλοίο στον Πειραιά
Ένα πλοίο φτάνει στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διάρκεια καλοκαιρινής ημέρας.

Κύπρος: Επανέρχεται από σήμερα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας

Το υπό κυπριακή σημαία πλοίο κατασκευάστηκε το 1991, είναι ανακαινισμένο και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 400 επιβατών και 100 οχημάτων

Στις 12 το μεσημέρι αναχώρησε από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Daleela της εταιρείας Scandro Holding, το οποίο - έπειτα από 21 χρόνια - θα εκτελέσει το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας. Θα προηγηθεί στις 10 το πρωί εκδήλωση στο λιμάνι της Λεμεσού, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Το υπό κυπριακή σημαία πλοίο κατασκευάστηκε το 1991, είναι ανακαινισμένο και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 400 επιβατών και 100 οχημάτων. Διαθέτει 38 καμπίνες α' θέσης για 110 επιβάτες, 68 καμπίνες β' θέσης για 180 επιβάτες και 110 καθίσματα αεροπορικού τύπου. Διαθέτει επίσης μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, παιδότοπο και χώρους ψυχαγωγίας. Στο πλοίο θα ταξιδέψουν ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος, η υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Σοφία Ζαχαράκη, βουλευτές από την επιτροπή Μεταφορών της κυπριακής Βουλής, δημοσιογράφοι, καθώς και ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης.

Τέσσερα δρομολόγια μετ' επιστροφής θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, 8 τον Ιούλιο, 7 τον Αύγουστο και 3 τον Σεπτέμβριο. Το τελευταίο δρομολόγιο για το έτος 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου από Πειραιά προς τη Λεμεσό. Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 30 ώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Κατεχόμενων Κυπρου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία της Κύπρου στο σύνολο του νησιού

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η νότια Κύπρος δεν εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους και δεν έχει δικαίωμα να συνάπτει συμφωνίες για το σύνολο του νησιού, αντιδρώντας στη νέα Συμφωνία Οριοθέτησης ΑΟΖ Κύπρου-Λιβάνου.
Νίκος Χριστοδουλίδης πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος - Λίβανος: Υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και ηλεκτρική διασύνδεση

Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ, κλείνοντας εκκρεμότητα δεκαετιών και ανοίγοντας τον δρόμο για επενδύσεις, ενεργειακή συνεργασία και μελέτη ηλεκτρικής διασύνδεσης.
Ποδόσφαιρο γκολ δίχτυ
ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντική νίκη Ακρίτα στην 11η αγωνιστική - Όλα τα αποτελέσματα

Ο Ακρίτας Χλώρακας διέκοψε το αρνητικό σερί πέντε αγώνων, επικρατώντας 3-0 της ΕΝΥ Κρασάβα εκτός έδρας. Χατζηβασίλης (6', 55') και Ρόμο (90'+8') σκόραραν, ενώ οι γηπεδούχοι έπαιξαν με δέκα παίκτες από το 50'.