ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε 24ωρη απεργία στις τράπεζες προχωρά η ΟΤΟΕ

Σε 24ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απομάκρυνση 24 υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς, καλεί η ΟΤΟΕ τους εργαζόμενους στις τράπεζες.

Με 24ωρη απεργία στις τράπεζες, αύριο Τετάρτη, κλιμακώνει η ΟΤΟΕ τις αντιδράσεις της στην απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να απομακρύνει 24 υπαλλήλους της, μετά τις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις μαζί τους.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ, «με τις μεθοδευμένες, προκλητικές απολύσεις 24 συναδέλφων του πρώην RBU η Τράπεζα Πειραιώς υπερέβη τα εσκαμμένα και παραβίασε τη συμφωνία της με την ΟΤΟΕ και του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου της Τράπεζας Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που επέλεξε να τορπιλίσει το κλίμα εμπιστοσύνης και την ομαλότητα στον κλάδο, σε μια συγκυρία που αυτός ανακτά την κερδοφορία του και καλείται να αναλάβει επιτέλους τον ρόλο του στη στήριξη της ανάπτυξης. Τον ρόλο του απέναντι στους πολίτες, στους εργαζόμενους και στην κοινωνία, που επανειλημμένα τον στήριξαν από το υστέρημά τους τις δύσκολες ημέρες της κρίσης».

Επίσης, η ΟΤΟΕ σημειώνει ότι: «Μετά από καταγγελίες ότι συνεχίζουν να ασκούνται πιέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς από τη Διοίκηση και ότι συνειδητά καλλιεργείται κλίμα εκφοβισμού των συναδέλφων προκειμένου αυτοί να μην απεργήσουν, η ΟΤΟΕ απέστειλε εξώδικα σε στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας στις τράπεζες την Δευτέρα 28 Μαρτίου προανήγγειλε η ΟΤΟΕ

Η ΟΤΟΕ κάλεσε τους εκπροσώπους των τραπεζών να προσέλθουν στη νέα συνάντηση με ουσιαστικά βελτιωμένες προτάσεις και προειδοποίησε πως μπορεί να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΤΟΕ: Να αποσυρθεί το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας

Να αποσυρθεί η διάταξη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτρέπει στους εργοδότες να επιβάλουν μονομερώς εκ περιτροπής εργασία ζητάει η ΟΤΟΕ και καλεί την κυβέρνηση να εντείνει τους ελέγχους για την απαρέγκλιτη τήρηση των εργασιακών κανόνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΟΤΟΕ για τις απολύσεις στην Πειραιώς

Σε 24ωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς και στάση εργασίας  στον κλάδο από 12:00 έως 15:15 την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου προχωράει η ΟΤΟΕ ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς.