ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Oikonomou
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Οικονόμου: Ο περιφερειακός Τύπος είναι πυλώνας ανάπτυξης της περιφέρειας

Όπως υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η κυβέρνηση θεωρεί ότι η στήριξη του Τύπου και η ομαλή του λειτουργία είναι βασικός πυλώνας στην ποιότητα της δημοκρατίας».

Τη βούληση της κυβέρνησης για στήριξη και ενίσχυση του Τύπου επεσήμανε σήμερα από τα Χανιά ο υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την διάρκεια συνάντησής του με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου.

Στο περιθώριο της συνάντησής του και με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε τον περιφερειακό Τύπο πυλώνα ανάπτυξης της περιφέρειας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ο περιφερειακός τύπος είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός κρίκος της πολυφωνίας, του πλουραλισμού, της ελευθεροτυπίας που χαρακτηρίζει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στον τόπο μας. Αναδεικνύει ειδήσεις, προβάλει τοπικά ζητήματα, αποτελεί μέσο έκφρασης των ανθρώπων της ελληνικής περιφέρειας και αυτό είναι ακριβώς που έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών και των έντυπων μέσων».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη του περιφερειακού Τύπου επισημαίνοντας τις ενισχύσεις που πρέπει να δοθούν για να αντέξει τις πιέσεις. «Έχουμε μεγάλες ανατιμήσεις στην πρώτη ύλη όπως είναι το χαρτί. Έχουμε την γενικότερη οικονομική δυσπραγία που περιορίζει την ανταπόκριση των πολιτών στον έντυπο Τύπο της επαρχίας. Θα ενισχύσουμε το μεταφορικό κόστος, θα ενισχύσουμε μέρος της ανατίμησης του χαρτιού. Ενισχύσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές σε ότι αφορά τον ΕΟΔΕΑΠ, συζητάμε ένα εργαλείο που θα μπορέσει να βοηθήσει τον έντυπο Τύπο της επαρχίας να εκσυγχρονίσει τον ψηφιακό του εξοπλισμό, μαζί με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το επόμενο διάστημα θα αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της διαφάνειας στον Τύπο με το μητρώο, τις προδιαγραφές και τις συνθήκες για την είσοδο στο μητρώο και που την συνδέουμε με την κρατική χρηματοδότηση και άλλες παρεμβάσεις που έχουν στόχο να διαμορφώσουν συνθήκες ώστε να μπορεί να απαντά με επάρκεια ο Τύπος της περιφέρειας και να βρίσκεται στην πρωτοπορία της έκφρασης, του παλμού, των προτάσεων των τοπικών κοινωνιών».

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «η κυβέρνηση μας, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρεί ότι η στήριξη του Τύπου και η ομαλή του λειτουργία είναι βασικός πυλώνας στην ποιότητα της δημοκρατίας, δυο φορές αυτό σε ό,τι αφορά τον Τύπο της περιφέρειας και προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστούμε με τους ανθρώπους του κλάδου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάτι: Εκδόθηκε Προεδρικό Διάταγμα για το ΕΠΣ - Καθοριστικό βήμα ανασυγκρότησης

Με αυτό τον τρόπο γίνεται πλέον το μεγάλο καθοριστικό βήμα για την ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης περιοχής.Ειδικότερα, η περιοχή επέμβασης του ΕΠΣ για το Μάτι αφορά σε έκταση 7.935 στρεμμάτων.