ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
kairos, kalokairi
Φωτο: Pixabay

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Τοπικά φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2022. Άνοδος της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα.

Στα βόρεια ηπειρωτικά, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι κατά τόπους θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα ενώ τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 35, στη Θεσσαλία από 20 έως 38, στην Ήπειρο από 18 έως 34, στη Δυτική Στερεά από 20 έως 35, στην Πελοπόννησο από 18 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 18 έως 33, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 32 και στην Κρήτη από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το πρωί θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδική χαρά χιόνι
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πού θα χιονίσει αύριο σύμφωνα με τις προβλέψεις

Αύριο προβλέπονται τοπικές βροχές σε Κρήτη, ανατολικές Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός, άνεμοι βόρειοι, θερμοκρασία σε άνοδο και παγετός στα ηπειρωτικά.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Χαλαζόπτωση και χιόνια στα ορεινά, προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κακοκαιρία πλήττει το νησί με πτώση θερμοκρασίας, βροχές, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά. Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση, με τις αρχές να συστήνουν προσοχή και περιορισμό μετακινήσεων.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο επισπεύδει την οργάνωση σύγχρονων μετεωρολογικών υπηρεσιών

Το Πεκίνο ενισχύει το σύστημα μετεωρολογικών υπηρεσιών για την ενέργεια. Η CMA και η NEA ανακοίνωσαν 20 δράσεις για την αναβάθμιση υπηρεσιών σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα, από παραγωγή έως πωλήσεις, ενισχύοντας την υποστήριξη.