ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παρατείνεται η απαγόρευση πτήσης ρωσικών αεροσκαφών στην Ελλάδα

Η αεροπορική οδηγία για την απαγόρευση χρήσης του εθνικού εναέριου χώρου Ελλάδος από αερομεταφορείς Ρωσίας εφαρμόζεται μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Παρατείνονται έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2022 οι αεροπορικές οδηγίες για απαγορεύσεις πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.  

Ειδικότερα, με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παραμένουν σε ισχύ οι αεροπορικές οδηγίες για την απαγόρευση πτήσεων αεροσκαφών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στον Εθνικό Εναέριο Χώρο της Ελλάδας.

Επίσης, σε ισχύ παραμένουν και οι αεροπορικές οδηγίες σχετικά με το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας και της απαγόρευσης διελεύσεων των πολιτικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας λόγω της υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχει στις συγκεκριμένες περιοχές, συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία. Οι νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών θα ισχύουν έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ, η notam προβλέπει τα ακόλουθα:

  • Αεροσκάφη ρωσικής ιδιοκτησίας, ρωσικών αεροπορικών εταιρειών (AOC) ή ρωσικού ελέγχου, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών τζετ, απαγορεύεται να προσγειωθούν, να απογειωθούν, να εισέρχονται και να πραγματοποιούν διελεύσεις στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας.
  • Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, νοσοκομειακές πτήσεις και πτήσεις για σκοπούς έρευνας και διάσωσης κατόπιν έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και όλες οι πτήσεις αεροσκαφών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλαφ Σολτς: Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει τη στήριξη στην Ουκρανία

«Η Ρωσία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πιστεύουν κάποιοι. Αν ο Ρώσος πρόεδρος πιστεύει ότι το μόνο που έχει να κάνει είναι να "αναστείλει" αυτόν τον πόλεμο και η υποστήριξή μας θα εξασθενήσει, τότε έχει κάνει λάθος υπολογισμό», τόνισε ο κ. Σολτς.
europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας - Κίνας - ΕΕ στο 2ο συνέδριο γεωπολιτικής

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, θα γίνουν παρουσιάσεις για θέματα όπως η ελληνική εξωτερική πολιτική και η συμβολή της ομογένειας στην προώθηση των ελληνικών θεμάτων αλλά και η ενέργεια στη βόρεια Ελλάδα.
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία και Ρωσία ενισχύουν την στρατιωτική παρουσία τους στα σύνορα

Κινήσεις τακτικής από τη Μόσχα καθώς οι συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στα σύνορα τους. Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ διπλασίασε τα χερσαία σύνορα της Ρωσίας με τη Συμμαχία.
ΔΙΕΘΝΗ

Λουκασένκο: Ο Πριγκόζιν «είναι ελεύθερος» και βρίσκεται στην Ρωσία

Σύμφωνα με στοιχεία καταγραφής πτήσεων, τζετ που συνδέεται με τον Πριγκόζιν απογειώθηκε χθες από την Αγία Πετρούπολη με προορισμό την Μόσχα και σήμερα κατευθύνθηκε προς την νότια Ρωσία.