ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: ΑΠΕ

Εισέρχεται στην ηλεκτροκίνηση ο δήμος Νέας Ιωνίας

Το σχέδιο του Δήμου προβλέπει τη χωροθέτηση δημόσιων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και αντίστοιχων θέσεων στάθμευσης, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, με στόχο την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης.

Σταθερά προς την εποχή της ηλεκτροκίνησης οδεύει και ο δήμος Νέας Ιωνίας, καθώς ολοκλήρωσε την κατάρτιση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ). Το σχέδιο αυτό προβλέπει τη χωροθέτηση δημόσιων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και αντίστοιχων θέσεων στάθμευσης, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, με στόχο την ενθάρρυνση της ηλεκτροκίνησης και τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας στην πόλη.

Κύριος στόχος της χρήσης οχημάτων χαμηλών ή και μηδενικών ρύπων αποτελεί η περιβαλλοντική προστασία, με την επέκταση δημόσιων και προσβάσιμων υποδομών για τη διευκόλυνση των ανθρώπων, που σταδιακά θα υιοθετούν την ηλεκτροκίνηση για την μετακίνησή τους. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός στη Νέα Ιωνία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδίου, το οποίο προβλέπει μελλοντικά την απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων και για τον δήμο.

«Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει σιγά-σιγά στη ζωή μας. Στο άμεσο μέλλον ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα ως βασικό μέσο μεταφοράς στην πόλη», τόνισε μεταξύ άλλων η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και πρόσθεσε: «Εμείς ως δημοτική Αρχή οφείλουμε να παρέχουμε ένα δίκτυο δημόσιων προσβάσεων φόρτισης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, για τους πολίτες, τους επαγγελματίες, που καλύπτει χωροταξικά το σύνολο του δήμου μας. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουμε τις αστικές μετακινήσεις και συμβάλλουμε στην περιβαλλοντική προστασία της πόλης μας».

Η κ. Θωμαΐδου κατέληξε λέγοντας: «Σε μία περίοδο ενεργειακής ένδειας και προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, η “καθαρή ενέργεια” και η διευκόλυνση της αστικής κινητικότητας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα και χρέος μας για τις μελλοντικές γενιές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καινοτόμες δράσεις ηλεκτροκίνησης στην Αστυπάλαια από την Kosmocar

Στην Αστυπάλαια κυκλοφορούν 50 ηλεκτρικά οχήματα, οι ανάγκες φόρτισης των οποίων καλύπτονται τόσο από το δίκτυο δημόσιας φόρτισης (20 σημεία φόρτισης) όσο και από ιδιωτικούς φορτιστές των επιχειρήσεων φιλοξενίας και ενοικίασης οχημάτων.
electric cars-ilektrika-autokinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την αγορά ηλεκτρικού οχήματος σκέφτονται οκτώ στους δέκα καταναλωτές

Η πλειοψηφία των πολιτών έχουν κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό τη σημασία της χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων περιβαλλοντικά ενώ η συγκεκριμένη τάση που δείχνει και το βαθμό ευαισθητοποίησης των επισκεπτών.
Ilektriko Leoforeio, Electric Bus, Izrar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πιλοτική λειτουργία ηλεκτρικό λεωφορείο στη Γραμμή 2 στο Παγκράτι

Το λεωφορείο Irizar ie tram είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο 100%, μηδενικών εκπομπών, πλήρως εξοπλισμένο με την τεχνολογία του Ομίλου Irizar στα ηλεκτρονικά του τμήματα, τα συστήματα επικοινωνίας και φόρτισης.