ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Apostolos Tzitzikostas
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Αίτημα της ΕΝΠΕ για υβριδικές συνεδριάσεις συμβουλίων - επιτροπών

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απ. Τζιτζικώστας επέβαλλε αυτό το αίτημα λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει συνεχείς αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Αίτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών υπέβαλε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) για την έκδοση υπουργικής απόφασης, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα οι συνεδριάσεις των περιφερειακών συμβουλίων και των επιτροπών των Περιφερειών να γίνονται υβριδικά. Αυτό ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την πρώτη διά ζώσης από την αρχή της πανδημίας.

«Βλέποντας ότι η πανδημία συνεχίζει να είναι παρούσα και τις τελευταίες μέρες παρατηρείται άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων, υποβάλαμε το σχετικό αίτημα και έλαβα τη διαβεβαίωση του υπουργείου Εσωτερικών ότι θα δοθεί η δυνατότητα στις περιφέρειες και στους δήμους να συνεδριάζουν υβριδικά» σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ζήτησε από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές προσαρμογές στην αίθουσα όπου γίνονται οι συνεδριάσεις, προκειμένου οι σύμβουλοι που επιθυμούν να παραστούν σε αυτές δια ζώσης να μπορούν να το κάνουν και οι σύμβουλοι που βρίσκονται μακριά να μπορούν να συνδεθούν ηλεκτρονικά.

«Ένα από τα απολύτως ελάχιστα θετικά που άφησε πίσω η πανδημία είναι ότι εξελιχτήκαμε και προσαρμοστήκαμε σε αυτές τις μεθόδους συζητήσεων» πρόσθεσε. Έκανε, τέλος, λόγο για μια σωστή πρωτοβουλία της ΕΝΠΕ και εξέφρασε την ελπίδα το υπουργείο να βγάλει πολύ σύντομα την απόφαση αυτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση 3 εκατ. ευρώ σε δήμους για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες

Τα έργα αφορούν επείγουσες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες και πυρκαγιές που προκλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2021 - Ιανουαρίου 2022 καθώς και για την πρόληψη από φυσικές καταστροφές.
parelasi-syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας μέσω του gov.gr για 277 Δήμους

Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και να παραλάβουν την βεβαίωση στη Θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.