ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Συνεχίζεται η προσπάθεια εντοπισμού των πυρομαχικών του Αντόνοφ

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της επιχείρησης συμμετείχε ειδικευμένο προσωπικό του ελληνικού στρατού και 30 πυροσβέστες για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης.

Εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί του πληρώματος του αεροσκάφους Αντόνοφ, το οποίο κατέπεσε χθες στις 11 το βράδυ ανάμεσα στους οικισμούς Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Τα 8 μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο αεροσκάφος ήταν ουκρανικής καταγωγής.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της επιχείρησης συμμετείχε ειδικευμένο προσωπικό του ελληνικού στρατού και 30 πυροσβέστες για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης. Στις έρευνες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των σορών συνέδραμαν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας καθώς και δυνάμεις της ΕΛΑΣ, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΕΚΑΒ καθώς και το ελικόπτερο του ενιαίου συντονιστικού κέντρου έρευνας και διάσωσης

Νωρίτερα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο χώρο όπου κατέπεσε χθες το αεροσκάφος Αντόνοφ.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, η λευκή ουσία άγνωστης προέλευσης που είχαν εντοπίσει τα drones στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος δεν είναι ραδιενεργό ή βιολογικό υλικό επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Αυτό είναι, όπως δήλωσε, το πόρισμα της έρευνας που πραγματοποίησαν τα στελέχη του ειδικού διακλαδικού λόχου πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ που ήρθε από την Αθήνα.

Οι σοροί του οκταμελούς πληρώματος θα μεταφερθούν για ιατροδικαστική εξέταση στην Κομοτηνή και από εκεί θα τις παραλάβουν οι διπλωματικές αρχές της Ουκρανίας στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, ωστόσο , οι ομάδες του τάγματος εκκαθάρισης ναρκοπεδίων ξηράς συνεχίζουν το δύσκολο έργο του εντοπισμού των πυρομαχικών που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση γύρω από τα συντρίμμια.

Όπως τόνισε ο κ. Αναστάσιμης, το έργο των πυροτεχνουργών θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με ιδιαίτερη προσοχή και για το λόγο αυτό δεν θα αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στις αγροτικές περιοχές Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου. Την ίδια ώρα τα τεχνικά συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και του δήμου Παγγαίου δίνουν αγώνα για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης καθώς τμήματα των οικισμών Αντιφιλλίππων, Χορτοκοπίου και Παλαιοχωρίου παραμένουν από χθες το βράδυ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ενώ προβλήματα αντιμετωπίζονται και στην υδροδότηση των οικισμών. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι επειδή η βλάβη είναι ακριβώς στο χώρο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος είναι πολύ δύσκολο για τα συνεργεία να πλησιάσουν . Για το λόγο αυτό θα προσπαθήσουν με γεννήτριες να αποκαταστήσουν ένα μέρος της βλάβης και κυρίως την υδροδότηση σε σημεία των οικισμών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτη καταδίκη για το Μάτι, δύο χρόνια στον τότε διοικητή Συντονιστικού

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για την κατηγορία της κατάθεσης ψευδών στοιχείων στις εισαγγελικές αρχές.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας νεκρός από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι, επτά προσαγωγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεκρός είναι 31 ετών, υπηρετούσε στην ΕΛΑΣ ως ειδικός φρουρός, και φαίνεται ότι είχε πάει για μερομάκατο στην οικοδομή. Ο 31χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Οχυρώνεται» με τρία ραντάρ πυρανίχνευσης το δάσος του Σέιχ Σου

Τα ραντάρ θα θα επιτηρούν και θα ανιχνεύουν τα ίχνη πυρκαγιάς και καπνού και θα αποστέλλουν δεδομένα μέσω δορυφορικής κεραίας, ενώ το πρόγραμμα σχεδιάζεται να επεκταθεί σε όλη την περιφέρεια Μακεδονίας.