ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επιχορηγήσεις 550.000 ευρώ σε μουσικές δράσεις και Φεστιβάλ το 2022

Η πρόσκληση του ΥΠΠΟΑ έχει στόχο την υποστήριξη της υλοποίησης μουσικών παραστάσεων, συναυλιών, δράσεων φιλαρμονικών, δράσεων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση της τέχνης τής μουσικής στη χώρα μας μέσα από ευρείες συνεργασίες και προσεγγίσεις.

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 550.000 ευρώ ανακοινώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από πρόσκληση μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ, στις 31 Ιανουαρίου 2022, για επιχορήγηση ή/και παροχή αιγίδας για Μουσικές Παραστάσεις, Φιλαρμονικές, Φεστιβάλ Μουσικής, Περιοδείες και Εκδηλώσεις Μουσικής. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΥΠΠΟΑ υποβλήθηκαν συνολικά αιτήματα από 141 φορείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της μουσικής.

Η πρόσκληση έχει ως στόχο την υποστήριξη της υλοποίησης μουσικών παραστάσεων, συναυλιών, δράσεων φιλαρμονικών, δράσεων όπως ημερίδες, συμπόσια, εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη μουσική, περιοδείες, συμμετοχή σε διεθνείς δράσεις, διοργανώσεις κ.ά., που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση της τέχνης τής μουσικής στη χώρα μας μέσα από ευρείες συνεργασίες και προσεγγίσεις.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους: Γιώργο Ζιάβρα (αρχιμουσικό), Δανάη - Μαρία Στεφάνου (μουσικολόγο, αναπληρώτρια καθηγήτρια Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ), Αθανάσιο-Σπυρίδων Αποστολόπουλο (υποδιευθυντή Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών), Μάριο Κωστάκη (προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού), Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη (προϊσταμένη Διεύθυνσης Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου), αποφάσισε ομόφωνα την οικονομική ενίσχυση και την παραχώρηση ή μη αιγίδας κατά περίπτωση σε 73 φορείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

bourtzi frourio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ανακαινισμένο φρούριο Μπούρτζι ανοίγει ξανά τις πύλες του στο κοινό

Το έργο της ανακαίνισης συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2007-2013 & 2014-2020, Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στο ποσό των 2.784.899,54 ευρώ.
Μενδώνη- Υπουργείο Πολιτισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταχύνεται η κατασκευή τελεφερίκ στο Δικταίο Άντρο με παρέμβαση Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού έδωσε οδηγίες για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην υπάρξει παρέκκλιση του χρονοδιαγράμματος του έργου ύψους 15,3 εκατ. ευρώ.
larissa_arxaio theatro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα προστασίας στους αρχαιολογικούς χώρους λόγω του καύσωνα

Σε περιπτώσεις θα εξετάζεται η αναγκαιότητα για τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων κατά τις ημέρες με υψηλή επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς ή/και με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύει την περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών προβλέπεται να στεγαστούν μοναδικά ευρήματα από τις σωστικές ανασκαφές, που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, καθώς και ευρήματα από τις ανασκαφές του Μετρό.