ΓΔ: 1415.42 -0.15% Τζίρος: 4.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:52:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astinomia, astynomia, ELAS
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Σύλληψη 53χρονου αστυνομικού για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης

Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή στους λογαριασμούς του κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας 53χρονος αστυνομικός συνελήφθη, χθες, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 14χρονης και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο νησιού, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή, ενώ, όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία ο κατηγορούμενος είχε θωπεύσει ακόμη μία ανήλικη. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και σε οχήματα του 53χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά ψηφιακά πειστήρια, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet και ψηφιακά μέσα αποθήκευσης. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Ο συλληφθείς αστυνομικός οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τ. Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει θέση στην Αστυνομία για όσους δεν τιμούν τη στολή τους

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή στους λογαριασμούς του κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με τη σύλληψη του 53χρονου αστυνομικού για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης, σημειώνει: «Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία».

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμής της συγκεκριμένης υπόθεσης, ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ερευνά ενδελεχώς όλες τις καταγγελίες για αστυνομικούς που δεν τιμούν τη στολή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nea-Taytotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχεδόν 30.000 ραντεβού έκλεισαν την πρώτη ημέρα για τη νέα ταυτότητα

Πολύ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών για τις νέες ταυτότητες σπεύδοντας να κλείσουν ραντεβού στην πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα. Τί χρειάζεται να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.
Nea-Taytotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη νέα ταυτότητα, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα ισχύουν για 10 έτη από την ημερομηνία έκδοση τους. Οι πολίτες θα μπουν στο gov.gr και θα κλείνουν το ραντεβού για την έκδοση του νέου δελτίου και ακολούθως το ραντεβού θα επιβεβαιώνεται με την αποστολή email.
Nea-Taytotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα κάνουν αύριο οι νέες ταυτότητες - Ποια τα χαρακτηριστικά τους

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα ισχύουν για 10 έτη από την ημερομηνία έκδοση τους, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα. Η διάρκεια ισχύος αποτελεί ένα μέτρο που εξασφαλίζει την αξιοπιστία του δελτίου ταυτότητας.
Giannis Oikonomou, Kyvernisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομάκρυνση στελεχών της ΕΛΑΣ μετά τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικόνομου δήλωσε πως μετά τις 7 απομακρύνσεις θα ακολουθήσουν κι άλλες ενώ θα υπάρξουν και μετακινήσεις στην Αστυνομία, μετά το «ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο περιστατικό».