ΓΔ: 893.23 1.65% Τζίρος: 80.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανακοινώνονται οι δικαιούχοι για την επιδότηση αντικατάστασης συσκευών

Μόνο το 17,22% όσων υπέβαλαν την αίτηση για το πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης παλιών ενεργοβόρων συσκευών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πήραν το «πράσινο φως». Επιπλέον budget αναζητάει το ΥΠΕΝ.

Ανακοινώνονται σήμερα οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά και από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων. Σχεδόν ένας στους πέντε είναι οι δικαιούχοι στο πρόγραμμα αφού από τις 879.026 αιτήσεις που υποβλήθηκαν, οι 151.450 κατατάσσονται στις «οριστικά επιλέξιμες».

Οι οριστικοί δικαιούχοι του προγράμματος θα ενημερωθούν με την αποστολή sms στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος https://allazosyskevi.gov.gr/, στην οποία έχουν αναρτηθεί οι οριστικοί πίνακες κατάταξης στη θέση Αποτελέσματα Αξιολόγησης. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ στο πρόγραμμα εφαρμόστηκαν κοινωνικά κριτήρια με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες.

Υπενθυμίζεται πως ο περιορισμένος προϋπολογισμός στα 150 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020, δεν αρκεί για να καλύψει το σύνολο του ενδιαφέροντος και τώρα το ΥΠΕΝ διερευνά τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης του προϋπολογισμού προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους να προχωρήσουν στην αντικατάσταση παλιών συσκευών.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή», το μεγαλύτερο πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών που έχει προκηρυχτεί ποτέ στην Ελλάδα. Σήμερα, πρώτοι οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν για να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών τους και στη συνέχεια να δουν εξοικονόμηση στους λογαριασμούς έως και 30%.. Παράλληλα, ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μας για αναζήτηση πόρων που θα μας επιτρέψουν να διευρύνουμε τους δικαιούχους του προγράμματος, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες οικιακές συσκευές τους μειώνοντας το ενεργειακό κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον».

Με το νέο πρόγραμμα, τα επιλέξιμα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν έως και 40% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ η μείωση του λογαριασμού ενός νοικοκυριού μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 ευρώ σε ετήσια βάση ανάλογα με την κατηγορία της νέας συσκευής που θα αντικατασταθεί

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγράφεται και προστατεύεται η βιοποικιλότητα 20 αρχαιολογικών χώρων

Αφορά τους χώρους: Ακρόπολη, Αγορά και Λόφων, Επίδαυρο, Ολυμπία, Φιλίππους, Μεσσήνη, 'Άπτερα Χανίων, Mon Repos, Δωδώνη, Νικόπολη, Μετέωρα, Ά. Αχίλλειο Πρεσπών, Παλαιάς Πόλη Ιωαννίνων και λίμνη, Ακροκόρινθο, Γραμβούσα, Μυστρά, Δήλο, Σούνιο, Βραυρώνα, Δελφούς και Φαιστό.
fotia, dadia, wwf
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει η οικολογική αποκατάσταση του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς

Το υψηλό ποσοστό (50% της πληγείσας περιοχής) από άκαυτες νησίδες και χαμηλής/μέτριας σφοδρότητας πυρκαγιάς αφήνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των σπάνιων αρπακτικών και πτωματοφάγων ειδών στην περιοχή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης για τις λευκές συσκευές

Μέχρι τις 8 Ιουλίου οι ενδιαφερόμενοι για την αντικατάσταση των ηλεκτρικών τους συσκευών θα μπορούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση αγοράς λιγότερο ενεργοβόρων συσκευών με την επιδότηση να κυμαίνεται από 135 έως 710 ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι 29 Απριλίου, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ο Α' κύκλος του προγράμματος αφορά στις πρώτες 199 θέσεις πλήρους απασχόλησης από τις συνολικά 590 θέσεις για επτά έτη και με ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές έως 1.000 ευρώ.
Revma, Reuma, Timologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνεται κατά 80% η μηνιαία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος

Σύμφωνα με την επιστολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τις εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η μηνιαία ενίσχυση θα αυξηθεί στα 87 ευρώ τον Απρίλιο.