ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Häagen-Dazs, Icecream, Pagota
Φωτο: Shutterstock

Επέκταση ανάκλησης και σε άλλα προϊόντα Häagen-Dazs που περιέχουν βανίλια

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι προχωρά σε εθελοντική ανάκληση των συγκεκριμένων προϊόντων, καθώς εντοπίσθηκαν σε κάποιες παρτίδες επικίνδυνες ουσίες.

Την ανάκληση προϊόντων τα οποία περιέχουν βανίλια προχωρά εθελοντικά η εταιρεία Häagen-Dazs, καθώς υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες για τα συστατικά τους, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Μετά την εθελοντική ανάκληση του παγωτού Plain Vanilla της Häagen-Dazs, η General Mills λαμβάνει τώρα το προληπτικό πρόσθετο βήμα επέκτασης αυτής της ενέργειας σε συγκεκριμένες παρτίδες άλλων γεύσεων παγωτών Häagen-Dazs που περιέχουν βανίλια.

Το παρόν προληπτικό μέτρο λαμβάνεται μετά τον εντοπισμό ιχνών 2-χλωροαιθανόλης (2CE) σε συγκεκριμένες παρτίδες προϊόντων Häagen-Dazs που περιέχουν βανίλια. Αποφασίστηκε κατόπιν ερευνών που ανέδειξαν ότι η προέλευση του ζητήματος εντοπίζεται σε ένα μεμονωμένο προμηθευτή. Η ανάκληση περιορίζεται σε μεμονωμένες παρτίδες παγωτών Häagen-Dazs που φέρουν τις συγκεκριμένες «ημερομηνίες ανάλωσης κατά προτίμηση πριν» (ΒΒD) που περιγράφονται στο Παράρτημα.   

Μετά την ανάκληση του παγωτού Häagen-Dazs Plain Vanilla, συνεπής προς τη δέσμευσή της για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών της, η General Mills εφάρμοσε προληπτικά πιο εξαντλητικές, βελτιωμένες διαδικασίες ελέγχων και σε άλλα προϊόντα παγωτού Häagen-Dazs που παρασκευάζονται με φυσικό άρωμα βανίλιας, και αποφάσισε την επέκταση της ανάκλησης ώστε να συμπεριλάβει σε αυτήν συγκεκριμένες παρτίδες των εν λόγω προϊόντων, όπως εμφανίζονται στο παρακάτω Παράρτημα.

Από τη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή μας αυτό το ζήτημα, έχουμε ενισχύσει και εντατικοποιήσει τους ελέγχους μας με όλους τους προμηθευτές μας. Επιπλέον, σήμερα διεξάγουμε αναλύσεις σε όλα τα τελικά προϊόντα μας, πριν αυτά φτάσουν στην αγορά. Η Häagen-Dazs δεν χρησιμοποιεί την ουσία 2-χλωροαιθανόλη (2CE) σε κανένα από τα προϊόντα της, συμμορφούμενη με όλους τους κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων και τα αυστηρά πρότυπα σε κάθε αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαστε.

Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία προκαλείται λόγω αυτής της προληπτικής ενέργειας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Thalassina-Sarakosti
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειωμένες κατά 1-2 ευρώ οι τιμές στα θαλασσινά για την Καθαρά Δευτέρα

Ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Β. Σίμος τόνισε «θα φτιάξουμε το καλάθι της Σαρακοστής, αλλά έτσι κι αλλιώς υπάρχει καλάθι 6-7 προϊόντων με θαλασσινά που έχουν μείωση της τάξης 1-2 ευρώ».
kyklades tyria
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσπάθεια να ενταχθεί η Κυκλαδίτικη Τυροκομία σε κατάλογο της UNESCO

Προετοιμάζεται φάκελος υποψηφιότητας για την εγγραφή της Παραδοσιακής Τυροκομίας των Κυκλάδων στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της ‘Αυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (UNESCO 2003).