ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε σήμερα η φωτιά στο νησί της Θάσου

Καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω αδυναμίας προσβασιμότητας της περιοχής.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς στο νησί της Θάσου μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση τα ξημερώματα του Σαββάτου που είχε ως αποτέλεσμα να καούν δασικές ορεινές εκτάσεις μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη περιοχή. Από νωρίς σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσής συνέχιζαν να κάνουν ρίψεις νερού, ενώ ισχυρές δυνάμεις πυροσβεστικής, δεκάδες εθελοντές και μέλη του παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έδιναν μάχη με τις φλόγες ώστε να μπορέσουν να την περιορίσουν. Καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω αδυναμίας προσβασιμότητας της περιοχής, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να εμποδίσουν την ανάπτυξη της φωτιάς. Το έργο τους πάντως δυσκόλευε το γεγονός ότι η φωτιά είχε συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Συγκινητική για μια ακόμα φορά ήταν η συμμετοχή των κατοίκων και επιχειρηματιών του νησιού που πρόσφεραν τρόφιμα, νερά και χυμούς σε όλους όσους επιχειρούσαν στα μέτωπα της φωτιάς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του Στρατού και τα μέλη των εθελοντικών ομάδων θα παραμείνουν στο νησί τα επόμενα 24ωρα και θα βρίσκονται σε επιφυλακή μπροστά στον κίνδυνο μιας ακόμα αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για 12η ημέρα συνεχίζει η φωτιά στον Έβρο, μικρές εστίες σε Πάρνηθα

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πύρινο κλοιό παραμένει η χώρα, εκκένωση οικισμών στον Ασπρόπυργο

Στον Ασπρόπυργο σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για πυρκαγιές που ξέσπασαν κοντά σε επαγγελματικούς χώρους και για την κατάσβεση του επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο ελικόπτερα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και άλλες 6 περιοχές

Η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.