ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
newspapers-efimerides-typos
Shutterstock

Ανακαλείται το πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για θέματα Τύπου τη Δευτέρα στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης «προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους».

Την ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας κάλεσε τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30 πμ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης «προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους».
Ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του νυν Εκπροσώπου Τύπου και του πρώην αρμόδιου Υφυπουργού της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας.

Και αυτό γιατί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ' αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α' και παρ. 7 της υπ' αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β' ΚΥΑ)».

Συμπλήρωσε πως «επειδή, όμως, φαίνεται ότι κάποιοι "ξέχασαν" τι υπέγραψαν και αλλάζουν γνώμη για αυτό που οι ίδιοι πρότειναν και ψήφισαν» ανακαλείται η απόφαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ο κυβερνητικός επεσήμανε πως η κυβέρνηση είναι ψύχραιμη απέναντι στην προκλητική ρητορική Ερντογάν, καθώς το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Ο Ερντογάν κάνει σπασμωδικές κινήσεις λόγω της πίεσης που δέχεται στο εσωτερικό.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Πέτσας: Ο κ. Τσίπρας ψεύδεται για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε η κυβέρνηση στην συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «λέει ψέματα» κυρίως σε ό,τι αφορά το σχέδιό του για τη μείωση των πλεονασμάτων και ότι είχε ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους για το σχέδιό του.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Πέτσας: Οι 4 άξονες της κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για «χρυσαυγίτες στη ΝΔ» και σημείωσε τους τέσσερις άξονες που θα κινηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού.