ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
money, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

Πληρώνεται άμεσα το μεταφορικό ισοδύναμο επιβατών έως και τον Φεβρουάριο 2022

Οι εν λόγω πληρωμές αφορούν σε αιτήσεις για τη χρηματοδότηση μετακινήσεων επιβατών του δ’ Τριμήνου του έτους 2021, καθώς και του σ’ Διμήνου του έτους 2022.

Έπειτα από την έγκριση των σχετικών πιστώσεων χρηματοδότησης του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προωθείται άμεσα η πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου Επιβατών στους δικαιούχους, συνολικού ύψους 12,5 εκ. ευρώ.

Οι εν λόγω πληρωμές αφορούν σε αιτήσεις για τη χρηματοδότηση μετακινήσεων επιβατών του δ’ Τριμήνου του έτους 2021, καθώς και του σ’ Διμήνου του έτους 2022.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζονται ήδη τις λίστες για εκκαθάριση των πληρωμών και οριστικής καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους. Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αναμένεται να εκκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα 29/08/2022.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη διασφαλίσει τη συνέχιση του μέτρου για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης Υ.ΝΑ.Ν.Π. 2021-2025, με δεσμευμένο προϋπολογισμό, προβαίνοντας παράλληλα στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ροής πληρωμών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ως προς το σκέλος του Μεταφορικού Ισοδύναμου επιχειρήσεων και καυσίμων, οι σχετικές Κ.Υ.Α. για το έτος 2022 βρίσκονται σε στάδιο υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία και δημοσίευσης σε Φ.Ε.Κ., ενώ παράλληλα γίνονται ενέργειες για την παροχή σχετικών πιστώσεων προς εξόφληση των δικαιούχων επιχειρήσεων και πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε ορισμένα δρομολόγια

Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή είναι η τρίτη που γίνεται μέσα στο 2022. Η πρώτη είχε γίνει τον Απρίλιο του 2022 και η αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διαμορφωνόταν μεσοσταθμικά από 10% έως 12%.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειρατεία σε πλοίο με Έλληνες ναυτικούς, σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις

Οι οικογένειες των απαχθέντων βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την εταιρεία, εκπρόσωποι της οποίας τους διαβεβαιώνουν ότι θα καταβάλουν τα λύτρα και οι δικοί τους θα επιστρέψουν σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβεβαιώσεις πως δεν θα χαθεί το εξάμηνο για τις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Σταδιακά ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα σε όλες τις ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού από την επόμενη εβδομάδα, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και την χρήση τηλεδιδασκαλίας ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην επαγγελματική προοπτική των τελειόφοιτων.