ΓΔ: 1442 -0.46% Τζίρος: 52.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:29:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο δήμος Μεταμόρφωσης στηρίζει οικονομικά μαθητές με οικονομικές δυσκολίες

Το πρόγραμμα που υλοποιεί ονομάζεται «Στηρίζουμε τους Μαθητές» και στόχος είναι η δωρεάν παροχή φροντιστηριακής αρωγής σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα.

Ένα βήμα πιο πέρα από τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχει προχωρήσει ο δήμος Μεταμόρφωσης, προκειμένου να σταθεί δίπλα σε όλες τις οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις αυξημένες απαιτήσεις της εκπαίδευσης και φυσικά, δίπλα στα παιδιά τους. Το πρόγραμμα που υλοποιεί ονομάζεται «Στηρίζουμε τους Μαθητές» και στόχος είναι η δωρεάν παροχή φροντιστηριακής αρωγής σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών καιρών, δεν μπορούν να καλύψουν τα σχετικά έξοδα. Στο πλαίσιο αυτό, η δημοτική Αρχή έχει καλέσει ιδιωτικά φροντιστήρια, τόσο της Μέσης Εκπαίδευσης, όσο και των ξένων γλωσσών, να προσφέρουν αφιλοκερδώς θέσεις στα τμήματά τους γι’ αυτά τα παιδιά και είναι γεγονός πως τα φροντιστήρια της πόλης έχουν ανταποκριθεί. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπ’ όψιν παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες. Βασική προϋπόθεση είναι ο μαθητής να έχει βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του και οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου. «Ουσιαστικά μέσα από αυτό το πρόγραμμα κάνουμε ένα κάλεσμα στα ιδιωτικά φροντιστήρια της πόλης μας, ώστε να παρέχουν θέσεις σε μαθητές, που οι οικογένειές τους πληρούν τα κριτήρια. Και είναι γεγονός πως τα φροντιστήρια ανταποκρίνονται, δεν αδιαφορούν για το κοινωνικό πρόβλημα, αλλά συνεργάζονται ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για πολλά νοικοκυριά», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρίκλεια Νικολοπούλου και προσθέτει: «Έτσι, τα παιδιά εγγράφονται και σε συνδυασμό με το κοινωνικό φροντιστήριο του ναού μας, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, μπορούμε και καλύπτουμε όλες τις ανάγκες που υπάρχουν».

Στη συνέχεια η κ. Νικολοπούλου εξηγεί: «Ο δήμος γνωρίζει μέσα από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες ποιές οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ποιές είναι αδύναμες και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, όπως είναι τα έξοδα του φροντιστηρίου. Είναι περίπου 400 οικογένειες στον δήμο μας και στα φροντιστήρια εντάσσονται κάθε χρόνο 30 με 40 παιδιά. Καλύπτουμε Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και Πανελλήνιες εξετάσεις και μάλιστα με επιτυχία. Φέτος είχαμε 87% επιτυχία». Η αντιδήμαρχος Μεταμόρφωσης στέκεται ιδιαίτερα και στους γονείς αυτών των μαθητών, καθώς λέει: «Είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτές τις οικογένειες, που βλέπουν ότι τα παιδιά τους δεν θα στερηθούν τελικά το φροντιστήριο και ότι θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στις πιο απαιτητικές βαθμίδες εκπαίδευσης. Για εμάς πάλι, ως δημοτική Αρχή, είναι προτεραιότητα να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς τα εφόδια που απαιτούνται. Θέλουμε να έχουν όλα την ίδια δυνατότητα». Και πάνω σε αυτό, η κ. Νικολοπούλου προσθέτει μια ακόμη πρωτοβουλία του δήμου: «Και δεν είναι μόνο η φοίτηση, είναι και ο μαθητικός εξοπλισμός, τον οποίο επίσης πολλές οικογένειες αδυνατούν ν’ αγοράσουν στα παιδιά τους. Οργανώνουμε λοιπόν δράση για να συγκεντρώσουμε τσάντες, μολύβια, κασετίνες, τετράδια και ό,τι άλλο χρειάζεται ένας μαθητής και να τα προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά. Κανένας μαθητής του δήμου μας δεν θα πάει την πρώτη ημέρα στο σχολείο χωρίς τα απαραίτητα. Είναι μια δράση που την κάνουμε ως δήμος με τη συμβολή πολλών επιχειρήσεων και καταστημάτων της πόλης, αλλά και δημοτών, ενώ συμμετέχουμε και στην κοινή δράση των δήμων Αττικής, το «Όλοι μαζί μπορούμε», που θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου για τον ίδιο ακριβώς σκοπό».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία με ελλείψεις εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών, ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειδικό Σχολείο στον δήμο Περιστερίου

Με τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που προσφέρει εξειδικεύσεις μεταξύ άλλων και Αυτόνομης Διαβίωσης, Πληροφορικής, Κηπουρικής.