ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
hellenic train
Φώτο: Hellenic Train

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια της Hellenic Τrain

Στην ανακοίνωσή της η σιδηροδρομική εταιρεία αναφέρει πως το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις στάσεις εργασίας που είχε προαναγγείλει η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κανονικά εκτελούνται, σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Τrain, καθώς το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις στάσεις εργασίας που είχαν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας στους σταθμούς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train, οι στάσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο προσωπικό με ειδικότητες κίνησης και ελέγχου αμαξοστοιχιών, εξυπηρέτησης επιβατών και οδηγών λεωφορείων, πανελλαδικά, κατά τις ώρες από 10:00 έως 13:00 και από 21:00 έως 23:59 κρίθηκαν παράνομες.

Τα σωματεία που έχουν προκηρύξει τις κινητοποιήσεις, σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως αυτές αποτελούν «το έσχατο μέσο στο οποίο καταφεύγουμε για την προστασία της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας όλων των εργαζόμενων στις αμαξοστοιχίες στους σταθμούς και τους οδηγούς λεωφορείων. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, οι εργαζόμενοι στις αμαξοστοιχίες, αλλά και στους σταθμούς, λόγων των συστηματικών καθυστερήσεων και ακυρώσεων δρομολογίων, συνεχίζουν να υφίστανται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους επιθέσεις από επιβάτες, παραβατικούς ή / και απλά εξαγριωμένους, και να αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά τους και την υγεία τους».  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Treno-Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Hellenic Train: Προσθέτει νέα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Καταργούνται πλέον τα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, με την εταιρεία να προσθέτει 2 νέα δρομολόγια. Παράλληλα ενεργοποιούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Λάρισα και Λάρισα - Βόλος.
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΑΣ: Σε ακρόαση καλεί ΟΣΕ και Hellenic Train για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της ακρόασης στην οποία τα εμπλεκόμενα μέρη θα καταθέσουν τις θέσεις τους για τις παραβάσεις που τους έχουν αποδοθεί, θα εκδοθεί η τελική απόφαση της ΡΑΣ για το δυστύχημα.