ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
hellenic train
Φώτο: Hellenic Train

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια της Hellenic Τrain

Στην ανακοίνωσή της η σιδηροδρομική εταιρεία αναφέρει πως το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις στάσεις εργασίας που είχε προαναγγείλει η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Κανονικά εκτελούνται, σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Τrain, καθώς το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις στάσεις εργασίας που είχαν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας στους σταθμούς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train, οι στάσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο προσωπικό με ειδικότητες κίνησης και ελέγχου αμαξοστοιχιών, εξυπηρέτησης επιβατών και οδηγών λεωφορείων, πανελλαδικά, κατά τις ώρες από 10:00 έως 13:00 και από 21:00 έως 23:59 κρίθηκαν παράνομες.

Τα σωματεία που έχουν προκηρύξει τις κινητοποιήσεις, σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως αυτές αποτελούν «το έσχατο μέσο στο οποίο καταφεύγουμε για την προστασία της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας όλων των εργαζόμενων στις αμαξοστοιχίες στους σταθμούς και τους οδηγούς λεωφορείων. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας, οι εργαζόμενοι στις αμαξοστοιχίες, αλλά και στους σταθμούς, λόγων των συστηματικών καθυστερήσεων και ακυρώσεων δρομολογίων, συνεχίζουν να υφίστανται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους επιθέσεις από επιβάτες, παραβατικούς ή / και απλά εξαγριωμένους, και να αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά τους και την υγεία τους».  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα νέα δικαιώματα των επιβατών αν υπάρχουν καθυστερήσεις στα τραίνα

Πλέον η ελάχιστη αποζημίωση για καθυστερήσεις είναι 25% του κομίστρου για καθυστέρηση 60 έως 119 λεπτών και 50% της τιμής του κομίστρου για καθυστέρηση 120 λεπτών και άνω και θα καταβάλλεται εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης αποζημίωσης.
hellenic train
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Hellenic Train: Καλείται να ενημερώνει τους πολίτες για τις καθυστερήσεις

Βάσει των στοιχείων που διαθέτει η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, πάνω από τις μισές διαταραχές στο επιβατικό έργο της ετιρείας οφείλονται σε καθυστερημένη αναχώρηση. Τα 5 σημεία που θα πρέπει να διορθώσει η Hellenic Train.
ose
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων λόγω στάσης εργασίας στη ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η διοίκηση της Hellenic Τrain έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ακυρωθούν οι στάσεις εργασίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι χωρίς να έχει λάβει ωστόσο ακόμα επίσημη απόφαση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΡΑΣ: Αυτεπάγγελτη έρευνα για τις ακινητοποιήσεις τρένων της Hellenic Τrain

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί την άμεση έναρξη διεξαγωγής αυτεπάγγελτης έρευνας, κατά την οποία θα διερευνηθούν ενδελεχώς όλες οι καταγγελίες των επιβατών για τα δύο συμβάντα.
hellenic train
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρέμβαση της ΡΑΣ προς τη HELLENIC TRAIN για τα προβλήματα στα δρομολόγια

Η Αρχή καλεί την εταιρεία να αναφέρει, μεταξύ άλλων, τους λόγους για τους οποίους ακυρώνονται και καθυστερούν καθημερινά δρομολόγια καθώς και για πόσο διάστημα προβλέπεται να συνεχιστούν.