ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δ. Αθηναίων, στον αέρα η νέα σελίδα

Ο νέος ιστότοπος του Δήμου Αθηναίων αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει οποιαδήποτε πληροφορίας και μπορεί να αναζητήσει ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Ένα σύγχρονο και εύχρηστο ψηφιακό εργαλείο που σχεδιάστηκε, με επίκεντρο τις ανάγκες του πολίτη, του επαγγελματία και του επισκέπτη της Αθήνας, το νέο χρηστικό portal cityofathens.gr του Δήμου Αθηναίων, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στον διαδικτυακό αέρα και με λίγα κλικ υποβάλλεις αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών και πληροφορίες για το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου.

Ο ιστότοπος https://cityofathens.gr, μετατρέπεται σε ένα μοντέρνο ψηφιακό εργαλείο, ευχάριστο στην περιήγηση και λειτουργικό, αντικαθιστώντας την ξεπερασμένη φιλοσοφία του προηγούμενου site. Η λογική του βασίζεται στην εξαιρετική ευκολία της χρήσης. Από το πεδίο «αναζήτηση» στην κεντρική σελίδα, ο επισκέπτης μπορεί να βρει εύκολα οποιαδήποτε πληροφορία, να αναζητήσει ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως η έκδοση κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου, η έκδοση άδειας κυκλοφορίας στον δακτύλιο, η έκδοση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ για μεταβίβαση ακινήτου κλπ. Επίσης μπορεί να ενημερωθεί για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα προγράμματα που προσφέρει ο δήμος. Οι βασικές πληροφορίες έχουν οργανωθεί σε ειδικές θεματικές ενότητες π.χ. αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθαριότητα και ανακύκλωση, χώροι πρασίνου και περιβάλλον, στάθμευση, υγεία, παιδί, τρίτη ηλικία, κοινωνική αλληλεγγύη, ΑμεΑ, δια βίου μάθηση, κοινωνία των πολιτών, επιχειρηματικότητα, αδέσποτα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε σχετικά: «Το νέο, σύγχρονο portal του Δήμου Αθηναίων αποτελεί ένα ακόμη ψηφιακό βήμα αυτής της δημοτικής αρχής, που βάζει τις ανάγκες του πολίτη στο επίκεντρο. Ο δήμος οφείλει να εξυπηρετεί γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία τους δημότες του, γι' αυτό και ό,τι κάνουμε έχει στόχο να μειώσει τη γραφειοκρατία, να διευκολύνει τις ανάγκες των Αθηναίων και των επαγγελματιών της πόλης, αλλά και να εντάξει την Αθήνα στη νέα ψηφιακή εποχή. Το νέο portal συμβάλλει στη διαφάνεια και "χτίζει" μια καλύτερη και πιο άμεση σχέση ανάμεσα στον δήμο και τους πολίτες».

Στο φιλικό, ψηφιακό περιβάλλον του https://cityofathens.gr/ οι χρήστες του portal μπορούν -πλέον- εύκολα, είτε από το κινητό τους τηλέφωνο, είτε από τον υπολογιστή/τάμπλετ:

  • Να εκδώσουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις.
  • Να βρουν όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος, αλλά και αυτές για τις οποίες απαιτείται φυσική παρουσία.
  • Να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους με τις δημοτικές υπηρεσίες.
  • Να αναφέρουν κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους.
  • Να ενημερωθούν για τις πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις που προσφέρει ο δήμος.
  • Να παρακολουθήσουν ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο και να διαβάσουν τις αποφάσεις που τους αφορούν.
  • Να μάθουν για τις υποχρεώσεις των υπηρεσιών.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

noem-saoudiki aravia-prasini poli
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πόλεις του Αύριο»: Υπαίθρια έκθεση 42 δημιουργών στην «καρδιά» της Αθήνας

Τα έργα των δημιουργών, τα οποία επιλέχθηκαν από ειδικούς του χώρου των εικαστικών, της γραφιστικής και της αρχιτεκτονικής, αποτελούν προτάσεις υποθετικές, περιγραφικές, διερευνητικές, κριτικές και αναστοχαστικές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κ. Μπακογιάννης θέλει να μην μετατραπεί η Αθήνα σε Ντίσνευλαντ

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ρυθμιστική παρέμβαση για το Airbnb στην πόλη, ζητώντας να αναλάβει την νομική αρμοδιότητα και την πολιτική ευθύνη ο δήμος, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπλή αισθητική και λειτουργική παρέμβαση στο Μετς από τον δήμο Αθηναίων

«Η Αθήνα, στην κατάσταση που είχε βρεθεί τα τελευταία χρόνια, δεν χρειαζόταν μόνο μεγάλα έργα, αλλά και πολλά μικρά που θα έκαναν τη διαφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων της», τόνισε ο Κ. Μπακογιάννης.