ΓΔ: 1422.03 0.31% Τζίρος: 355.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δ. Αθηναίων, στον αέρα η νέα σελίδα

Ο νέος ιστότοπος του Δήμου Αθηναίων αποτελεί ένα σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει οποιαδήποτε πληροφορίας και μπορεί να αναζητήσει ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Ένα σύγχρονο και εύχρηστο ψηφιακό εργαλείο που σχεδιάστηκε, με επίκεντρο τις ανάγκες του πολίτη, του επαγγελματία και του επισκέπτη της Αθήνας, το νέο χρηστικό portal cityofathens.gr του Δήμου Αθηναίων, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στον διαδικτυακό αέρα και με λίγα κλικ υποβάλλεις αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών και πληροφορίες για το σύνολο των υπηρεσιών του δήμου.

Ο ιστότοπος https://cityofathens.gr, μετατρέπεται σε ένα μοντέρνο ψηφιακό εργαλείο, ευχάριστο στην περιήγηση και λειτουργικό, αντικαθιστώντας την ξεπερασμένη φιλοσοφία του προηγούμενου site. Η λογική του βασίζεται στην εξαιρετική ευκολία της χρήσης. Από το πεδίο «αναζήτηση» στην κεντρική σελίδα, ο επισκέπτης μπορεί να βρει εύκολα οποιαδήποτε πληροφορία, να αναζητήσει ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως η έκδοση κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου, η έκδοση άδειας κυκλοφορίας στον δακτύλιο, η έκδοση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ για μεταβίβαση ακινήτου κλπ. Επίσης μπορεί να ενημερωθεί για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα προγράμματα που προσφέρει ο δήμος. Οι βασικές πληροφορίες έχουν οργανωθεί σε ειδικές θεματικές ενότητες π.χ. αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθαριότητα και ανακύκλωση, χώροι πρασίνου και περιβάλλον, στάθμευση, υγεία, παιδί, τρίτη ηλικία, κοινωνική αλληλεγγύη, ΑμεΑ, δια βίου μάθηση, κοινωνία των πολιτών, επιχειρηματικότητα, αδέσποτα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε σχετικά: «Το νέο, σύγχρονο portal του Δήμου Αθηναίων αποτελεί ένα ακόμη ψηφιακό βήμα αυτής της δημοτικής αρχής, που βάζει τις ανάγκες του πολίτη στο επίκεντρο. Ο δήμος οφείλει να εξυπηρετεί γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία τους δημότες του, γι' αυτό και ό,τι κάνουμε έχει στόχο να μειώσει τη γραφειοκρατία, να διευκολύνει τις ανάγκες των Αθηναίων και των επαγγελματιών της πόλης, αλλά και να εντάξει την Αθήνα στη νέα ψηφιακή εποχή. Το νέο portal συμβάλλει στη διαφάνεια και "χτίζει" μια καλύτερη και πιο άμεση σχέση ανάμεσα στον δήμο και τους πολίτες».

Στο φιλικό, ψηφιακό περιβάλλον του https://cityofathens.gr/ οι χρήστες του portal μπορούν -πλέον- εύκολα, είτε από το κινητό τους τηλέφωνο, είτε από τον υπολογιστή/τάμπλετ:

  • Να εκδώσουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις.
  • Να βρουν όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος, αλλά και αυτές για τις οποίες απαιτείται φυσική παρουσία.
  • Να κλείσουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους με τις δημοτικές υπηρεσίες.
  • Να αναφέρουν κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους.
  • Να ενημερωθούν για τις πολιτιστικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις που προσφέρει ο δήμος.
  • Να παρακολουθήσουν ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο και να διαβάσουν τις αποφάσεις που τους αφορούν.
  • Να μάθουν για τις υποχρεώσεις των υπηρεσιών.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που στοίχισε 13,76 εκατ. ευρώ επιφέρει μία σειρά από περιβαλλοντικά οφέλη, ενώ θα βελτιώσει και τις συνθήκες λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μπακογιάννης: Για τρίτη φορά αναβάθμισε ο οίκος Moody's τον Δήμο

Όπως σημειώνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, το επενδυτικό πρόγραμμα της Αθήνας τα επόμενα χρόνια θα χρηματοδοτηθεί κατά 85% από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και η πίεση στον ισολογισμό θα είναι περιορισμένη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε λειτουργία το νέο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων

Το Κέντρο παρέχει στους δημότες πρωτοβάθμια περίθαλψη, που περιλαμβάνει από κλινική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων, εκτέλεση ιατρικών και οδοντιατρικών πράξεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει και πάλι τις πύλες του το δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού

Η επαναλειτουργία του εμβληματικού θεάτρου της πόλης μετά από 15 ολόκληρα χρόνια θα εορταστεί τον Σεπτέμβριο με ένα πλούσιο πρόγραμμα και μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο συνθετικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου.