ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sxoleia, Paideia
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Υγειονομικοί έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων από την Περιφέρεια

Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία σε όλη τη χώρα και η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει ήδη εντατικούς ελέγχους με ιδιαίτερη προσοχή σε κυλικεία και καντίνες για τα είδη που πωλούνται σε αυτές.

Εντατικούς υγειονομικούς ελέγχους στις εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων, διενεργούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους. 

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα κυλικεία, στις καντίνες (σταθερές) και στους χώρους εστίασης των σχολείων, προκειμένου να διαπιστώνεται η τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων των σχετικών υγειονομικών διατάξεων για τα είδη που μπορούν να τίθενται προς πώληση στα σχολεία.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε δηλώσεις του υπογραμμίζει την μέριμνα της περιφέρειας για την εξασφάλιση των «ενδεδειγμένων υγειονομικών συνθηκών ασφαλείας των μαθητών καθ΄όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους». Επίσης, διαμηνύει προς τους γονείς και προς κάθε άλλη κατεύθυνση πως «η Περιφέρεια Αττικής και οι αρμόδιες υπηρεσίες της, θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στην αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που προβλέπονται, προκειμένου να είναι απολύτως διασφαλισμένη η προστασία της υγείας των μαθητών μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με πέντε καινοτομίες

Μετά από δυο χρόνια λόγω πανδημίας, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι  προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό. Αρνητικό τέστ θα πρέπει να προσκομίζουν κάθε βδομάδα οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο δήμος Μεταμόρφωσης στηρίζει οικονομικά μαθητές με οικονομικές δυσκολίες

Το πρόγραμμα που υλοποιεί ονομάζεται «Στηρίζουμε τους Μαθητές» και στόχος είναι η δωρεάν παροχή φροντιστηριακής αρωγής σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί αλλάζει στα σχολεία τη φετινή χρονιά, αναβαθμίζονται τα ολοήμερα

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσα σε δυο χρόνια έχουν υλοποιηθεί συνολικά 25.000 διορισμοί εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Σημαντικά τα οφέλη για τους αποφοίτους

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης το Πρόγραμμα Σπουδών τους είναι «ανοιχτό και ευέλικτο και βασίζεται στην αρχή των πολυγραμματισμών και όχι σε ένα αυστηρά προκαθορισμένο και κεντρικά σχεδιασμένο αναλυτικό πρόγραμμα».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοήμερο σχολείο: Σε ποια νηπιαγωγεία και δημοτικά ξεκινά το νέο ωράριο

Οι γονείς θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν από την έναρξη των μαθημάτων, από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Αναλυτικός πίνακας με τα σχολεία.