ΓΔ: 1413.87 -0.57% Τζίρος: 32.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:54:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Παγίδευσαν ΑΤΜ και υπέκλεψαν στοιχεία τουλάχιστον 665 καρτών

Ύστερα από σχετική καταγγελία διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 είχαν τοποθετήσει τους τρεις μηχανισμούς παγίδευσης σε ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστήματων

Δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες το πρωί στην περιοχή του Ευόσμου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί είχαν παγιδεύσει τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) στη Θεσσαλονίκη -στον Εύοσμο, τη Νεάπολη κια τη Χαριλάου - με σκοπό την υποκλοπή στοιχείων και την κατασκευή αντιγράφων καρτών – κλώνων. Οι φερόμενοι ως δράστες τοποθετούσαν έναν μηχανισμό παγίδευσης στον καρτο-υποδοχέα του ΑΤΜ, καθώς και ένα πλαστικό κάλυμμα στο οποίο είχε προσαρμοστεί κατάλληλα μικροκύκλωμα και κάμερα, το οποίο επικολλούσαν στο επάνω πλαστικό περίβλημα του ΑΤΜ για την καταγραφή του κωδικού PIN που πληκτρολογούσε ο κάτοχος της κάρτας κατά τη χρήση της (skimming).

Ύστερα από σχετική καταγγελία διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 είχαν τοποθετήσει τους τρεις μηχανισμούς παγίδευσης σε ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστήματων υποκλέπτοντας έτσι δεδομένα τουλάχιστον εξακοσίων εξήντα πέντε τραπεζικών καρτών, οι οποίες και ακυρώθηκαν εγκαίρως από τα τραπεζικά υποκαταστήματα, με την αποτραπείσα ζημιά να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 665.000 ευρώ, ενώ παράλληλα προστατεύθηκε μεγάλος αριθμός κατόχων χρεωστικών και πιστωτικών καρτών από τη δημιουργία καρτών – κλώνων. Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 51 και 36 ετών σε βάρος των οποίων, καθώς και ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, απάτη με υπολογιστή σε βαθμό κακουργήματος, παρακώλυση λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Αυτόφωρο οι 9 συλληφθέντες για την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για εννέα από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφού τους παρέπεμψε προηγουμένως σε δίκη στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίαιη επίθεση κατά τρανσέξουαλ ατόμων χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη

Η Αστυνομία ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν τα δύο τρανσεξουαλ άτομα, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους προχώρησε σε 21 συλλήψεις. Το γεγονός καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποθέσεις κλοπών στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, ενεργώντας με συνεργούς, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2023 – Ιουλίου 2023, διέρρηξαν δύο εταιρείες στην περιοχή της Καλαμαριάς, αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 283.000 ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Οι συλληφθέντες διακινητές με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, Θέρμης και Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.