ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ, για δύο μεγάλα αντιπλημμυρικά στον δήμο Αχαρνών

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στο στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας να καταστήσει την Αττική ανθεκτική και ασφαλή από πλημμυρικά φαινόμενα.

Για την εξέλιξη της πορείας δύο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων τα οποία  υλοποιούνται και χρηματοδοτούνται με 30 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον δήμο Αχαρνών, ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψή του στο χώρο εργασίας και στο δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σπύρο Βρεττό και συνεργάτες του. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Γ. Πατούλης και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων, Αθ. Κατσιγιάννη, για την πορεία κατασκευής του κύριου συλλεκτήρα ομβρίων και της υπόγειας δεξαμενής ανάσχεσης στο βορειοδυτικό τμήμα του Παλαιού Οικισμού Αχαρνών, προϋπολογισμού 8.350.158 ευρώ. Στο δημαρχείο συζητήθηκε και η πορεία ωρίμανσης του δεύτερου έργου που αφορά στην αντιμετώπιση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων, προερχομένων από τις εκτεταμένες λεκάνες απορροής της Πάρνηθας, προϋπολογισμού 21,6 εκατ. ευρώ. Κατά τη συνάντηση υπήρξε αναφορά και σε σειρά αναγκαίων για το δήμο έργων, σχετικά με τον οδοφωτισμό και τη συντήρηση του οδικού δικτύου.  

Ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στο στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας να καταστήσει την Αττική ανθεκτική και ασφαλή από πλημμυρικά φαινόμενα, επισήμανε: «Περιφέρεια και δήμοι συνεργαζόμαστε στενά με κοινό στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και τη δημιουργία υποδομών που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Τόσο το έργο που επισκεφθήκαμε σήμερα και είναι προϋπολογισμού άνω των 8 εκατ. ευρώ, όσο και το έργο προϋπολογισμού 21,6 εκατ. ευρώ το οποίο βρίσκεται στη φάση της ωρίμανσης και αφορά στην προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα από τις λεκάνες απορροής της Πάρνηθας, θα θωρακίσουν την περιοχή και θα επιλύσουν ζητήματα που ταλαιπωρούν εδώ και πολλές δεκαετίες τους κατοίκους της περιοχής. Με τη συνδρομή των υπηρεσιών μας και τη συνεργασία με το δήμο, η πορεία υλοποίησης των έργων θα είναι απρόσκοπτη. Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει το έργο της για την ασφάλεια των πολιτών και μεριμνά, στο πλαίσιο αυτό, για την απορροή των υδάτων στις γειτονιές της Αττικής».

Σε ό,τι αφορά τα έργα, το πρώτο περιλαμβάνει κατασκευή του κύριου συλλεκτήρα ομβρίων και υπόγειας δεξαμενής ανάσχεσης για την αποστράγγιση του ΒΔ τμήματος του Παλαιού Οικισμού Αχαρνών. Η δεξαμενή με όγκο αποθήκευσης 7.400m3 θα τροφοδοτείται από πλευρικό υπερχειλιστή από συλλεκτήρα και θα εκκενώνεται με αντλιοστάσιο προς τον αγωγό διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς, όπου θα εκβάλλει και ο κύριος συλλεκτήρας.
Το δεύτερο έργο αφορά στη κατασκευή δεξαμενών ανάσχεσης στην ευρύτερη περιοχή του παλαιού οικισμού Αχαρνών  και η  μελέτη αφορά σε:

  • Οριστική υδραυλική μελέτη δεξαμενής ανάσχεσης όγκου 25.085 m3 και των έργων προσαγωγής, υπερχείλισης και εκβολής στο Ρέμα Εσχατιάς.
  • Επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης των έργων αποχέτευσης ομβρίων συνολικού μήκους 8,260 χλμ. της κεντρικής και νότιας ζώνης της ευρύτερης περιοχής παλαιού οικισμού Αχαρνών, μέσω αντίστοιχων συλλεκτήρων.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξοπλισμό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών παρέδωσε ο Απ. Τζιτζικώστας

Τα υλικά αφορούν σε σκηνές, τέντες, αντλίες και λοιπό εξοπλισμό, απαραίτητο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, καταστροφές και κρίσεις και παραδόθηκαν σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και πυροσβεστική.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2024 η σύμβαση για την αναβάθμιση του άξονα Ευζώνων- Χαλάστρας

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Τζιτζικώστα, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα το οποίο δεν λειτουργεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά τροχαία δυστυχήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος προκαλεί η φθορά των ελαστικών

Το ζήτημα ήδη προβληματίζει και τις ίδιες τις εταιρείες κατασκευής ελαστικών, οι οποίες αναζητούν λύσεις για την μείωση των εκπομπών ρύπων από τα ελαστικά και να γίνουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.