ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Eπίσκεψη εκπροσώπων 23 αμερικανικών πανεπιστημίων στο ΠΑΜΑΚ

Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, καθηγητής Στέλιος Κατρανίδης επισήμανε ότι η επίσκεψη των Αμερικανών πανεπιστημιακών έχει τις προοπτικές να λειτουργήσει σαν καταλύτης στη διεθνοποίηση των σπουδών του Πανεπιστημίου.

Εκπρόσωποι 23 αμερικανικών πανεπιστημίων ξεναγήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα για την διεύρυνση και εμβάθυνση των συνεργασιών τους με Ελληνικά ΑΕΙ.

Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, καθηγητής Στέλιος Κατρανίδης επισήμανε ότι η επίσκεψη των Αμερικανών πανεπιστημιακών έχει τις προοπτικές να λειτουργήσει σαν καταλύτης στη διεθνοποίηση των σπουδών του Πανεπιστημίου και να επιταχύνει τις συνεργασίες σε τομείς που το Ίδρυμα εξειδικεύεται.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institute of International Education - IIE) των ΗΠΑ, Άλαν Γκούντμαν (Allan E. Goodman), ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ, επισήμανε κατά τις επαφές του με τα στελέχη του Πανεπιστημίου, ότι «η πρωτοβουλία αυτή έδωσε τη δυνατότητα στις δύο πλευρές να επικοινωνήσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καθώς οι ομάδες εργασίας έφεραν σε επαφή επιστήμονες με συναφή αντικείμενα και τη δυνατότητα να διερευνήσουν καλύτερα τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των αμερικανικών Ιδρυμάτων και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας».

Τη συνοπτική παρουσίαση του Ιδρύματος από τον κ. Κατρανίδη, ακολούθησε ξενάγηση των ξένων επισκεπτών στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έγιναν εξειδικευμένες επαφές σε πέντε επιστημονικά πεδία: α) Οικονομικών Επιστημών, καθώς και Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, β) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, γ) Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, δ) Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, καθώς και Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και ε) Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, καθώς και Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Οι εκπρόσωποι των αμερικανικών πανεπιστημίων βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του International Academic Partnership Program/IAPP-Greece, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την ενίσχυση των ακαδημαϊκών σχέσεων των δύο χωρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερες από 1.700 συλλήψεις στη Γαλλία λόγω κινητοποιήσεων στην παιδεία

Νέες κινητοποιήσεις με περισσότερες από 1.700 συλλήψεις καταγράφηκαν στα γαλλικά λύκεια. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται λόγω έλλειψης μέτρων για την παιδεία, ενώ αυξημένη είναι η ένταση εν όψει εκλογών και ακρίβειας καυσίμων.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατερίνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε έργα Μουσικού Σχολείου και Πολιτιστικού Κέντρου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα εργοτάξια του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου και του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης, επισημαίνοντας τη σημαντική πρόοδο των έργων και τη σημασία του σχολείου για όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Πρώτη προτεραιότητα η στήριξη φοιτητών και οικογενειών

Ο Άκης Σκέρτσος απαντά σε δημοσιεύματα για χαμηλές εγγραφές στα πανεπιστήμια λόγω κόστους ζωής, παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν μικρή μείωση της μη εγγραφής το 2026 σε σχέση με το 2025 και ζητά ακριβή δημόσια συζήτηση.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη, Άκης Σκέρτσος και Αντ. Παπαδημητρίου στα ΔΗΜΩΣ Κολωνού

Το Ωνάσειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολωνού επισκέφθηκαν οι Σ. Ζαχαράκη, Α. Σκέρτσος και Α.Στ. Παπαδημητρίου, περιηγήθηκαν στους χώρους, συνομίλησαν με εκπαιδευτικούς και παρακολούθησαν δραστηριότητες σε διάφορα εργαστήρια.
Σχολική εκπαιδευτική αίθουσα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος διακοπής εκπαίδευσης για εκατομμύρια προσφυγόπουλα λόγω κρίσης

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προειδοποιεί ότι λόγω της κρίσης χρηματοδότησης, εκατομμύρια ανήλικοι πρόσφυγες κινδυνεύουν να χάσουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση, με το 44% των προσφυγόπουλων να μην πηγαίνει σχολείο το 2025.