ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kairos
Φωτο: Shutterstock

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά με πτώση της θερμορασίας

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ και τα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, το Βόρειο Αιγαίο και το Ιόνιο. Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα νότια νησιωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Βόρειοι άνεμοι στα πελάγη έως 6-7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο, αναμένονται βροχές στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, την Εύβοια, τη Δυτική Στερεά, τη Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου. Στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν στη Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 10-11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15-16, στην Ήπειρο από 2 έως 15-16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 13-14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 15-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις και στο Ιόνιο στα 6-7 και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο έως 8 μποφόρ από ανατολικές/βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ και τα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια και άνοδο θερμοκρασίας

Αίθριος καιρός με λίγες βροχές κατά τόπους σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια με κατά τόπους νεφώσεις και άνοδο της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος καιρός με τους ανέμους να πνέουν έως 6 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο και άνοδος της θερμοκρασίας. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλάει ο καιρός σε όλη τη χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες

Από το πρωί τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο την Ανατολική Στερεά και Θεσσαλία, τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και το Αιγαίο. Πού αναμένεται να υπάρξουν χιονοπτώσεις.