ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σύννεφα στον ουρανό
Σύννεφα και ουρανός κατά τη διάρκεια δειλινού, με εναλλαγή φωτισμών και χρωμάτων.

Νεφώσεις με κάποιες βροχές έντονες στα δυτικά και υψηλές θερμοκρασίες

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες και υψηλά επίπεδα υγρασίας τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, και βόρεια οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη, τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά τμήματα τις βραδινές και πρωινές ώρες, αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πιο αναλυτικά: Για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, στο Ιόνιο και στη Θράκη, όπου βαθμιαία θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα δυτικά, βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις σταδιακά πυκνότερες με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 18 βαθμούς), 14 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 12 έως τους 16 βαθμούς), 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 26 βαθμούς Κελσίου), 18 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και βαθμιαία ισχυροί 6 μποφόρ και αργότερα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο  από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα μετά το απόγευμα από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες και υψηλά επίπεδα υγρασίας τις βραδινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και βαθμιαία μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παιδική χαρά χιόνι
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πού θα χιονίσει αύριο σύμφωνα με τις προβλέψεις

Αύριο προβλέπονται τοπικές βροχές σε Κρήτη, ανατολικές Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός, άνεμοι βόρειοι, θερμοκρασία σε άνοδο και παγετός στα ηπειρωτικά.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Χαλαζόπτωση και χιόνια στα ορεινά, προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κακοκαιρία πλήττει το νησί με πτώση θερμοκρασίας, βροχές, χαλάζι και χιόνια στα ορεινά. Προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση, με τις αρχές να συστήνουν προσοχή και περιορισμό μετακινήσεων.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο επισπεύδει την οργάνωση σύγχρονων μετεωρολογικών υπηρεσιών

Το Πεκίνο ενισχύει το σύστημα μετεωρολογικών υπηρεσιών για την ενέργεια. Η CMA και η NEA ανακοίνωσαν 20 δράσεις για την αναβάθμιση υπηρεσιών σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα, από παραγωγή έως πωλήσεις, ενισχύοντας την υποστήριξη.