ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
atyxhma
Shutterstock

Με ειδική πλατφόρμα βοήθειας ενισχύεται η οδική ασφάλεια στον Κηφισό

Πρόκειται για πλατφόρμα με γερανό η οποία λειτουργεί από την 1η Δεκεμβρίου στη Λεωφόρο Κηφισού, με σκοπό την απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων από διάφορες αιτίες (τρακαρίσματα, μηχανικές βλάβες, κ.ά).

Καθοριστική στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας μετά το τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί στον Κηφισό, ήταν η συμβολή της ειδικής πλατφόρμας οδικής βοήθειας, την οποία εγκατέστησε η Περιφέρεια Αττικής για τη διαχείριση εκτάκτων συμβάντων που προκαλούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της.

Πρόκειται για πλατφόρμα με γερανό η οποία λειτουργεί από την 1η Δεκεμβρίου στη Λεωφόρο Κηφισού, με σκοπό την απομάκρυνση ακινητοποιημένων οχημάτων από διάφορες αιτίες (τρακαρίσματα, μηχανικές βλάβες, κ.ά) και η οποία έδρασε άμεσα στο συμβάν που σημειώθηκε στις 8:30 π.μ. στο ρεύμα καθόδου στη συμβολή με τη Λ. Αθηνών. Το τροχαίο με επακόλουθα την ανατροπή ενός οχήματος, την ακινητοποίηση δεύτερου και τη δημιουργία ανάσχεσης στις δύο αριστερές λωρίδες του αυτοκινητόδρομου, αντιμετωπίστηκε άμεσα από την τροχαία και τα οχήματα Οδικής Ασφάλειας όταν εντοπίστηκε από το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν και η κυκλοφορία επανήλθε σε κανονικά επίπεδα ενώ η πλατφόρμα στον ένα μήνα λειτουργίας της έχει συνδράμει σε 10 σοβαρά περιστατικά. 

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα του συστήματος ασφαλείας επισημαίνοντας: «Τα οχήματα τύπου βαν, η ειδική πλατφόρμα, το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας, ο τηλεφωνικός αριθμός 1544, σε συνεργασία με τα συνεργεία αποκατάστασης βλαβών οδικού δικτύου της διεύθυνσης διαχείρισης μητροπολιτικών υποδομών της Περιφέρειας Αττικής συνεπικουρούν το έργο της τροχαίας και συμβάλουν έμπρακτα στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και δίνουμε μια ολοκληρωμένη λύση μέσα από ένα άρτια οργανωμένο μηχανισμό που λειτουργεί υπέρ της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου της Αττικής. Η πιλοτική εφαρμογή του στη Λ. Κηφισού μπορεί να αξιοποιηθεί για την επέκτασή του και σε άλλες οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής».  

Τέλος σημειώνεται πως η πλατφόρμα συνεπικουρεί τα οχήματα οδικής ασφάλειας κλειστού τύπου (βαν) που επιχειρούν  στη λεωφόρο Κηφισού εδώ και δύο χρόνια, έχοντας συμβάλει στη διαχείριση 1.004 συμβάντων. Από αυτά το 75% σημειώθηκαν στην άνοδο του Κηφισού, το 62,5% αφορούν σε μηχανικές βλάβες των οχημάτων, ενώ το ποσοστό των συγκρούσεων ανέρχεται στο 37,5%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τα χιόνια και τον παγετό σε όλη τη χώρα

Έχει απαγορευτεί η κίνηση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ εντός των ορίων της Μαγνησίας, ενώ καταγράφονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στο Νομό. Με προβλήματα σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανέρχονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω χιονιού

Η κατάσταση ως γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη στους περισσότερους δήμους σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δουλεύουν ασταμάτητα και θα παραμείνουν στους δρόμους, για την περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν.
parelasi-syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.