ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Stringer / SOOC

Επανέρχονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω χιονιού

Η κατάσταση ως γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη στους περισσότερους δήμους σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δουλεύουν ασταμάτητα και θα παραμείνουν στους δρόμους, για την περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ σε πλήρη επιχειρησιακή δράση βρίσκονται τα συνεργεία των δήμων της Αττικής προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο της περιοχής τους και στη συνέχεια να περάσουν σε δευτερεύοντες δρόμους, όπου το χιόνι ενδεχομένως να τους έχει κλείσει.

Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς ότι σύμφωνα με την Απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, επιτρέπεται η κυκλοφορία των βαρών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο τμήμα από του ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τα όρια του Ν. Αττικής και ζητά από όλους τους επαγγελματίες οδηγούς να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας που είναι και η καθ ‘ υλην αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα υπενθυμίζεται στους οδηγούς που θα πρέπει να ταξιδέψουν, για λόγους ασφαλείας:

  • Τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους. 
  • Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της εταιρίας. Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε.(Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900.
  • Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075

Καλύτερη η εικόνα στους περισσότερους δρόμους, με τα εκχιονιστικά να δουλεύουν ασταμάτατητα. Ο δήμος Ωρωπού καλύπτει μια μεγάλη έκταση, με πολλές ορεινές περιοχές, ωστόσο ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στους κεντρικούς δρόμους είναι αρκετά καλή», είπε αρχικά και συνέχισε: «Ο κεντρικός οδικός άξονας είναι ανοιχτός, αλλά ανοιχτοί είναι και οι κεντρικοί δρόμοι στα χωριά. Υπάρχουν μικρότεροι δρόμοι που έχουν κλείσει, όμως δουλεύουμε με 54 μηχανήματα και θα συνεχίσουμε, γιατί αναμένουμε και νέο κύμα χιονιά».

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στον δήμο Πεντέλης, όπου γίνεται εκχιονισμός και ρίψη αλατιού διαρκώς στη λεωφόρο Πεντέλης, στον κεντρικό άξονα των Μελισσίων και σε άλλα κεντρικά σημεία. Η δημοτική Αρχή έχει ανοίξει πλατφόρμα στην επίσημη ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία ενημερώνει διαρκώς τους δημότες της για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (10 π.μ.) η λ. Πεντέλης είναι ανοιχτή, καθώς και οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι.

Πιο δύσκολη δείχνει η κατάσταση στον δήμο Διονύσου, όπου ο κεντρικός οδικός άξονας έχει ανοίξει, ωστόσο άλλοι βασικοί κάθετοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί και τα συνεργεία δουλεύουν ασταμάτητα για να τους θέσουν πάλι σε λειτουργεία.

Σε όλους τους δήμους της Αττικής λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι, για τη προστασία από το χιόνι και το κρύο σε όποιον βρεθεί σε ανάγκη και για όσο διάστημα διαρκέσουν η κακοκαιρία και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Από τους δημάρχους έχουν εκδοθεί ανακοινώσεις για τα μέτρα ασφαλείας, με συμβουλές και οδηγίες προς τους δημότες και έχουν ανοίξει τηλεφωνικές γραμμές για την παροχή βοήθειας, οδηγιών και πληροφοριών.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της επιτρέπεται η κίνηση όλων των βαρέων οχημάτων:

  • Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη έως τα όρια του νομού Αττικής.
  • Σε όλο το μήκος της Αττικής οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω καθώς και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο αυτών.

Οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί στην Αττική είναι:

  • Η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι τον Άγιο Πέτρο.
  • Η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000).
  • Η επαρχιακή οδός Τατοΐου-Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
  • Η επαρχιακή οδό Μαλακάσας-Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
  • Η οδός Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής προς τον Υμηττό.
  • Η οδός Πυλοστόμου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σελίνια έως και την περιοχή Κακή Βίγλα στη Σαλαμίνα.
  • Η λεωφόρος Φυλής από το ύψος της οδού Θρασύβουλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χασιά.
  • Η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος της οδού Νούση προς Πάρνηθα, ενώ στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου στο ύψος της περιοχής Λούμπα προς Αλεποχώρι η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τα χιόνια και τον παγετό σε όλη τη χώρα

Έχει απαγορευτεί η κίνηση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ εντός των ορίων της Μαγνησίας, ενώ καταγράφονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στο Νομό. Με προβλήματα σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Αττική

Επιπλέον τα ΙΧ οχήματα και τα λοιπά όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση ετοιμότητας η περιφέρεια Αττικής για τον επερχόμενο καύσωνα

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές τα επόμενα 24ωρα και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, ενώ συνιστάται η λήψη προληπτικών μέτρων αυτοπροστασίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφοδρή χιονόπτωση στη Μαγνησία, μάχη για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες εκχιονιστικά προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς άξονες του Βόλου, καθώς το χιόνι έχει φτάσει τους 10 πόντους ακόμα και στη παραλία. Κλειστά σχολεία και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας επιχειρεί στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας από τις πρώτες πρωινές ώρες με 126 μηχανήματα, ενώ θα υπάρξει και προληπτική ρίψη αλατιού στο οδικό δίκτυο τις πρώτες βραδινές ώρες.