ΓΔ: 1419.45 0.13% Τζίρος: 11.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:28:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τα χιόνια και τον παγετό σε όλη τη χώρα

Έχει απαγορευτεί η κίνηση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ εντός των ορίων της Μαγνησίας, ενώ καταγράφονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στο Νομό. Με προβλήματα σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Στα «λευκά» βρίσκεται όλη η χώρα εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που έχει ξεκινήσει από το Σαββατοκύριακο, με την Μαγνησία να καταγράφει σημαντικά προβλήματα με δρόμους κλειστούς και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου στην Πελοπόννησο απαιτεί αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου παραμένει ανοιχτό.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται σε πολλούς οικισμούς του Νότιου Πηλίου λόγω βλαβών εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να εχουν μείνει χωρίς ρεύμα Μηλίνα, Λαύκος Τρίκερι και Δράκεια και τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να εντοπίσουν τις βλάβες και να τις αποκαταστήσουν.

Το πρόβλημα έχει εντοπισθεί στη γραμμή Μηλίνας - Τρικερίου, με αποτέλεσμα να μην έχουν ρεύμα Λαύκος, Μηλίνα, και όλοι οι οικισμοί μέχρι το Τρίκερι, ενώ το χιόνι στον Λαύκο ξεπέρασε τα 70 εκατοστά και οι δρόμοι στο χωριό είναι κλειστοί. Χωρίς ρεύμα είναι επίσης η Δράκεια που ανήκει διοικητικά στον δήμο Βόλου και η χιονόπτωση πλήττει το χωριό με ιδιαίτερη ένταση.

Παράλληλα, η Αστυνομία λόγω των προβλημάτων στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης έχει απαγορεύσει την κίνηση όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ εντός των ορίων της Μαγνησίας.

Κυκλωμένοι από χιόνια και παγετό ξημέρωσαν οι κάτοικοι στην Βόρεια Εύβοια, σε τμήμα του νομού Βοιωτίας γύρω από τη Θήβα και στη νότια πλευρά της Φθιώτιδας στην περιοχή της Αταλάντης και του Μαρτίνου. Στις υπόλοιπες περιοχές της Στερεάς Ελλάδος οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα. Ωστόσο, στη Βόρεια και κυρίως στην Κεντρική Εύβοια οι χθεσινές χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, αφού σε ορισμένα ορεινά χωριά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, καθώς εκεί το χιόνι έφτασε και το ένα μέτρο.

Τα σχολεία και συνολικότερα οι δομές εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Εύβοια και τη Φθιώτιδα παραμένουν και σήμερα κλειστές, ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία και σε ορισμένες περιοχές της Βοιωτίας και της Φωκίδας με αποφάσεις των κατά τόπους δημάρχων.

Στο εθνικό δίκτυο βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων, καθώς, επίσης, και σε οδικούς άξονες Βοιωτίας και της Ευβοίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Στερεάς Ελλάδας η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων, πάνω από 3,5 τόνων, εκτός από το εθνικό δίκτυο απαγορεύεται να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Την ίδια στιγμή, ο παγετός, οι κατά τόπους χιονοπτώσεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου περιοχών της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα, καθώς και τα μηχανήματα έργου, επιχειρούν συνεχώς, ώστε να παραμένουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Στην Αχαΐα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο που συνδέει την κοινότητα Περιστέρας, του Δήμου Αιγιαλείας, με το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων

Επίσης, είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:

  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πούντας
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Αιγίου, μέσω Πτέρης
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - χιονοδρομικού κέντρου, από το ύψος του 8ου χιλιομέτρου
  • Στην επαρχιακή οδό Ακράτας - Ζαρούχλας, από το ύψος της κοινότητας Βαλιμής
  • Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας - Περιθωρίου, από το 13ο χιλιόμετρο και άνω
  • Στην επαρχιακή οδό Αιγείρας - Συνέβρου, από το ύψος του 9ο χιλιομέτρου
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Λουσών
  • Στην επαρχιακή οδό Ελαιώνα - Καλαβρύτων, μέσω Μαμουσιάς, Δουμενών και Ζαχλωρούς

Ακόμη, καταγράφεται δυσχέρεια κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Αιγίου - Παρασκευής, στο ύψος του 14ου χιλιομέτρου, λόγω κατολίσθησης.

Στην Αιτωλοακαρνανία, έχει διακοπεί, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία στο εξής σημείο:

  • Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας - Προυσού και συγκεκριμένα στο ύψος του 7ου χιλιομέτρου, λόγω κατολίσθησης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Ακόμη, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές:

  • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Πλατάνου, από το ύψος της τοπικής κοινότητας Παλαιόπυργου
  • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Άνω Χώρας, από το ύψος της τοπικής κοινότητα Λιμνίτσας
  • Στην επαρχιακή οδό Ελατόβρυσης - Γραμμένης Οξιάς
  • Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας - Προυσού, από 14ο χιλιόμετρο έως την περιοχή Αραποκέφαλα

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην Λακωνία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Σκάλας - Γερακίου και συγκεκριμένα στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Βρονταμά, του Δήμου Ευρώτα, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Στην Κορινθία, είναι αναγκαία η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία του οδικού δικτύου:

  • Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, από το 17ο έως το 35ο χιλιόμετρο.
  • Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο
  • Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου - Γκούρας, από το ύψος του 7ου χιλιομέτρου
  • Στην επαρχιακή οδό Λυγιάς - Πύργου, από το 3ο χιλιόμετρο
  • Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Λυκούριας, έως το 18ο χιλιόμετρο
  • Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Κιάτου, έως το 15ο χιλιόμετρο

Στην Μεσσηνία, είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για όσους κινούνται ή πρόκειται να κινηθούν στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από το 28ο έως το 40ο χιλιόμετρο.

Στην Αρκαδία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά - Γερακίου, από το 15ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επανέρχονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω χιονιού

Η κατάσταση ως γενική εικόνα είναι πολύ καλύτερη στους περισσότερους δήμους σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες, τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες δουλεύουν ασταμάτητα και θα παραμείνουν στους δρόμους, για την περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Αττική

Επιπλέον τα ΙΧ οχήματα και τα λοιπά όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση ετοιμότητας η περιφέρεια Αττικής για τον επερχόμενο καύσωνα

Οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα υψηλές τα επόμενα 24ωρα και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, ενώ συνιστάται η λήψη προληπτικών μέτρων αυτοπροστασίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφοδρή χιονόπτωση στη Μαγνησία, μάχη για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας δεκάδες εκχιονιστικά προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς άξονες του Βόλου, καθώς το χιόνι έχει φτάσει τους 10 πόντους ακόμα και στη παραλία. Κλειστά σχολεία και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας επιχειρεί στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας από τις πρώτες πρωινές ώρες με 126 μηχανήματα, ενώ θα υπάρξει και προληπτική ρίψη αλατιού στο οδικό δίκτυο τις πρώτες βραδινές ώρες.