ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κεραυνός στη θάλασσα
Εντυπωσιακή φωτογραφία κεραυνού κατά τη διάρκεια καταιγίδας στη θάλασσα.

Ντουμπάι: Η αστυνομία καλεί σε περιορισμένες μετακινήσεις λόγω καταιγίδων

Η αστυνομία του Ντουμπάι καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω έντονων καταιγίδων που αναμένονται, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, συστήνοντας να μετακινούνται μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης έως το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η αστυνομία του Ντουμπάι προέτρεψε σήμερα τους κατοίκους να παραμείνουν στις οικίες τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μόνο σε περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης, καθώς αναμένονται έντονες καταιγίδες στην περιοχή. Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μετά την περσινή βροχόπτωση-ρεκόρ που έπληξε το εμιράτο.

Νωρίτερα, οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες σε αρκετούς δρόμους του Ντουμπάι, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σε μήνυμα που εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, η αστυνομία τόνισε: «Για την ασφάλειά σας, να είστε προσεκτικοί επειδή προβλέπονται ασταθείς μετεωρολογικές συνθήκες τις επόμενες ώρες. Αποφύγετε να βγείτε έξω, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής».

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας (NCM) προβλέπει βροχοπτώσεις σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συμπεριλαμβανομένων του Ντουμπάι και της πρωτεύουσας Άμπου Ντάμπι.

Σημαντικές βροχές καταγράφηκαν σήμερα και σε άλλες χώρες του Κόλπου, όπως στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Τον Απρίλιο του 2024, οι Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επλήγησαν από ακραία βροχόπτωση, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια και προκαλώντας πλημμύρες σε κατοικίες. Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι είχε παραλύσει, ενώ τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στη Ντόχα και σε πόλη των ΗΑΕ

Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί σε Ντουμπάι και Ντόχα κατά τη 18η μέρα πολέμου στη Μέση Ανατολή. Το Υπ. Άμυνας των ΗΑΕ δήλωσε ότι αναχαίτισε πύραυλο. Ειδοποίηση εστάλη στους κατοίκους του Ντουμπάι για άμεσο καταφύγιο.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις σημειώθηκαν σε Ντουμπάι και Μανάμα σε ΗΑΕ-Μπαχρέιν

Εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί στο Ντουμπάι και τη Μανάμα, με σειρήνες συναγερμού να ηχούν στη Μανάμα. Το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν κάλεσε τους πολίτες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να κινηθούν σε ασφαλή σημεία.
Μαρίνα του Ντουμπάι
ΔΙΕΘΝΗ

Ντουμπάι: Υπερπλούσιοι πληρώνουν ακριβά για ασφάλεια από ιρανικούς πυραύλους

Οι υπερπλούσιοι του Ντουμπάι, ανήσυχοι από τον περιφερειακό πόλεμο, δαπανούν τεράστια ποσά για να φύγουν, με φόντο τους περιορισμούς στις πτήσεις και τον μερικώς κλειστό εναέριο χώρο λόγω ιρανικών πυραύλων πάνω από την πόλη.
Καταιγίδα στο Ντουμπάι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικό καιρικό φαινόμενο οι καταιγίδες στα ΗΑΕ, προβλήματα στο Ντουμπάι

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε πως οι πτήσεις καθυστερούν ή κατευθύνονται προς άλλα αεροδρόμια, ενώ πληρώματα αδυνατούν να φθάσουν στο αεροδρόμιο εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με drones σε συνοικία της Βαγδάτης στο Ιράκ

Στο κέντρο της Βαγδάτης, επίθεση με drones στόχευσε το κτίριο τηλεπικοινωνιών υπηρεσίας ασφαλείας που συνεργάζεται με Αμερικανούς, ενώ δεύτερο drone κατέπεσε σε αθλητικό κέντρο όπου συχνάζουν εύποροι και διπλωμάτες.