ΓΔ: 1435.19 -0.93% Τζίρος: 94.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Περισσότερες από 5.000 πινακίδες οχημάτων οδεύουν για καταστροφή

Οι πολίτες σπεύδουν στις εφορίες για να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους καθώς λήγει η προθεσμία παράδοσης και περισσότερες από 5.000 πινακίδες οχημάτων έχουν πάρει τον δρόμο για να καταστραφούν.

Όλο και περισσότεροι πολίτες προσήλθαν στις εφορίες για να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, ενώ περισσότερες από 5.000 πινακίδες οχημάτων έχουν πάρει τον δρόμο για να καταστραφούν.

Ενόψει του τέλους του έτους, περισσότεροι από 1.500 πολίτες έχουν παραδώσει ήδη τις πινακίδες των οχημάτων τους, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί αύριο, όποτε και εκπνέει η προθεσμία παράδοσης των πινακίδων.

Ο διευθυντής της Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς, Ιωακείμ Ζουμπαρίδης ανέφερε πως «υπάρχει μια χρονική προθεσμία 18 μηνών, που η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να φυλάσσει τις πινακίδες και μετά την παρέλευση του δεκαοκτάμηνου οι πινακίδες συγκεντρώνονται και οδεύουν προς καταστροφή» και τόνισε ότι «ο φορολογούμενος μετά την καταστροφή, θα πρέπει πάρει μια βεβαίωση από τη Δ.Ο.Υ, ότι οι πινακίδες έχουν καταστραφεί και στη συνέχεια να προσκομίσει τη βεβαίωση στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών και να βγάλει καινούργιες πινακίδες και άδεια αυτοκίνητου».

Ο διευθυντής της Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς επισήμανε ότι «πάνω από 5000 πινακίδες έχουν συγκεντρωθεί και περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να καταστραφούν. Έχουν αρχειοθετηθεί και αναμένεται σύντομα, με τη διαδικασία της δημοπράτησης, να δοθούν σε εταιρεία που θα αναλάβει την καταστροφή τους».

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ σημείωσε πως «Έχουν ήδη καταθέσει τις πινακίδες 1560 πολίτες, εδώ στην εφορία Καλαμαριάς» επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπάλληλος της Δ.Ο.Υ Καλαμαριάς, Κυριακή Μπαϊρακτάρη και διευκρινίζει πως «οι περισσότεροι πολίτες υποστηρίζουν ότι τις καταθέτουν λόγω της οικονομικής δυσχέρειας. Κάποιοι τις αφήνουν μόνο έναν μήνα για να μπορέσουν να πληρώσουν όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, όπως ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους, ενώ άλλοι, αν και έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020, παραδίδουν τις πινακίδες, διότι δεν μπορούν να πληρώσουν την ασφάλεια του οχήματος και τις αφήνουν προσωρινά για να τις παραλάβουν μετά από ένα τρίμηνο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε οχήματα στην Αττική

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Μεγάρων, σε συνεργασία με Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής σε περιοχές της Αττικής.