ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Vesselfinder

Πειρατές κατέλαβαν ελληνικό δεξαμενόπλοιο, 5 Έλληνες έχουν απαχθεί

Ένοπλοι πειρατές κατέλαβαν το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» που βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω από το Καμερούν. Πέντε Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στους απαχθέντες ενώ έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση.

Κίνδυνος έχει σημάνει στο υπουργείο Ναυτιλίας και Εξωτερικών καθώς σήμερα το πρωί της παραμονής Πρωτοχρονιάς, ένοπλοι πειρατές κατέλαβαν το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Λίμπο (Limboh) στο Καμερούν. Ανάμεσα στους 8 ναυτικούς που απήχθησαν βρίσκονται και 5 Έλληνες μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ στο πλοίο επέβαιναν 28 μέλη πλήρωμα. Μεταξύ των απαχθέντων είναι ακόμα δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε ο τραυματισμός του 35χρονου Έλληνα τρίτου μηχανικού από εξοστρακισμό σφαίρας.

Αμέσως, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο του υπ. Ναυτιλίας το μεταφορικό ισοδύναμο για Κρήτη

Στη συνάντηση με τα επιμελητήρια του νησιού επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του μέτρου ιδίως στις μεταποιητικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις και στον πρωτογενή τομέα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στυλιανίδης: Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας στην παγκόσμια ναυτιλία

Με 146 ψήφους έναντι 162 εγκύρων, η Ελλάδα εκλέχθηκε πρώτη ανάμεσα σε πολλές άλλες αναφορικά με την ποιότητα και την παροχή ναυτιλιακών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της 33ης συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα ψηφιακή υπηρεσία έρχεται το 2024 για τους απόδημους Έλληνες

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία διαχείρισης αιτημάτων θα δίνει την δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να υποβάλλουν ψηφιακά στις προξενικές αρχές τα αιτήματά τους, αλλά και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.