ΓΔ: 1394.21 0.95% Τζίρος: 62.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:36:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Προσγειώθηκε στην Αθήνα αεροπλάνο από Πολωνία που έστειλε σήμα για βόμβα

Οι ελληνικές αρχές θα εξετάσουν εξονυχιστικά το αεροσκάφος για να κατανοήσουν τί έχει συμβεί.

Προσγειώθηκε στις 17.40 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αεροπλάνο της εταιρείας Ryanair, που έστειλε ειδοποίηση για βόμβα. Το αεροπλάνο, που συνοδευόταν από ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας - όπως προβλέπει το πρωτόκολλο - εκτελούσε το δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα και μεταφέρει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 150 επιβάτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 184 ενήλικες και 2 μωρά, ενώ το πλήρωμά του ήταν εξαμελές. Έχουν κατέβει όλοι από την καμπίνα των επιβατών και έχει ξεκινήσει ο έλεγχος. Στο σημείο έχουν σπεύσει η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το συγκεκριμένο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αρχικά θα γίνει έλεγχος όλων των επιβατών, που θα κατέβουν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια θα ελεγχθούν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΑ: Οι αρχές δεν είχαν ενημερωθεί για απειλή στην πτήση της Ryanair

Σύμφωνα, με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έλαβαν χώρα όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι ασφαλείας ήτοι, επιβατών, χειραποσκευών και αποσκευών με βάση τα προβλεπόμενα στο εγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλειας.
Airport-Aerodromio-El.Venizelos-Fotovoltaika
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έφτασαν 108 Έλληνες από το Μαρόκο

Επέστρεψαν εκτάκτως μετά το σεισμό. Η πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ συνεχίζει να ενημερώνει διαρκώς τους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση στη χώρα, προσφέροντας κάθε είδους προξενική συνδρομή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ryanair: Κλείνει τη βάση της στην Αθήνα και μειώνει τα δρομολόγια

Ο διευθ. σύμβουλος της Ryanair άφησε αιχμές προς την κυβέρνηση αναφέροντας πως δεν ανταποκρίθηκε στα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας και να μειώσει τα αερολιμενικά τέλη που θα βοηθούσαν στην αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας.