ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Peiraias, Peiraues
Φωτο: Shutterstock

Σε εξέλιξη 4 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα για τη θωράκιση του Πειραιά

Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα θωρακίσουν στοχευμένες περιοχές του Πειραιά που τα τελευταία χρόνια παρουσίασαν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν τα 4 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία συνολικά ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας.

Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι οποίες θα θωρακίσουν στοχευμένες περιοχές που τα τελευταία χρόνια παρουσίασαν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα αφορούν:

  • Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Περάματος, προϋπολογισμού 4.092.000 ευρώ, μέσω της επέκτασης του υφιστάμενου δικτύου στην περιοχή του Άνω Περάματος.
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή των οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου στον Δήμο Πειραιά, προϋπολογισμού 9.3 εκατ. ευρώ, για να καλυφθεί η αποχέτευση λεκάνης απορροής έκτασης περίπου 800 στρεμμάτων, που εκτείνεται βόρεια της Λ. Θηβών και μέχρι το ύψος της οδού Μπελογιάννη-Τζαβέλλα με αποδέκτη το συλλεκτήρα ομβρίων της Λ. Θηβών και συγκεκριμένα στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αργυροκάστρου και Δηλαβέρη.
  • Κατασκευή δικτύου ομβρίων στη Νίκαια, μεταξύ των Λεωφόρων Γρ. Λαμπράκη & Π. Ράλλη, προϋπολογισμού 7.250.000 ευρώ. Η περιοχή βρίσκεται ΝΔ του λεκανοπεδίου και δυτικά του ποταμού Κηφισού στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
  • Κατασκευή αγωγών δικτύου ομβρίων σε τμήματα του δήμου Περάματος, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ. Οι εργασίες ξεκινούν από τον ήδη κατασκευασμένο αγωγό στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Λ. Ειρήνης και καταλήγουν στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Στερεάς Ελλάδος.

Εκτός από τα παραπάνω έργα έχει δημοπρατηθεί και το υποέργο για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προϋπολογισμού 7.6 εκατ. ευρώ. Το έργο προβλέπει κατασκευή αγωγών μήκους οκτώ χιλιομέτρων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται:

  • Ανακατασκευή τμήματος του τρίτου υφισταμένου αγωγού ομβρίων στην περιοχή της εκβολής του μέσα στο CarTerminal.
  • Αγωγός στη Λ. Δημοκρατίας, στην οδό Μπουμπουλίνας και στο χώρο του ΟΛΠ

Η κατασκευή των αγωγών αυτών θα ανακουφίσει την περιοχή των μηχανουργείων που βρίσκονται στη Λ. Δημοκρατίας και συγκεντρώνει μεγάλη ποσότητα ομβρίων υδάτων, ενώ θα κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων και στην περιοχή των Ταμπουρίων στον Πειραιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Πειραιά πλοία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά

Από τις 19:00 ξεκινούν ξανά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο χάρη στη βελτίωση του καιρού. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με λιμεναρχεία ή πρακτορεία για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια.
Λιμάνι με δυνατό άνεμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο, προβλήματα στον Πειραιά

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει σε Ραφήνα και Λαύριο λόγω θυελλωδών ανέμων, με όλα τα δρομολόγια να έχουν ακυρωθεί. Στον Πειραιά τα δρομολόγια γίνονται κανονικά, εκτός του Blue Star Paros για Κυκλάδες που δεν θα αναχωρήσει.
Τρένο Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαναλειτουργούν ρεύμα και τρένα στο Πειραιάς-Κάτω Αχαρνές, ομαλοποιούνται δρομολόγια

Αποκαταστάθηκε από τις 12:18 η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Πειραιάς - Κάτω Αχαρνές, μετά τη διακοπή λόγω πυρκαγιάς. Αναμένεται σταδιακή αποκατάσταση των δρομολογίων, σύμφωνα με τη Hellenic Train.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: 78.537 ωφελούμενοι σε εργασία σε Αττική, Πειραιά και Νησιά

Πάνω από 78.000 άτομα ωφελήθηκαν από προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης της ΔΥΠΑ σε Αττική, Πειραιά και Νήσους, ενώ οι συμμετέχοντες στις δράσεις κατάρτισης έφτασαν τους 220.000, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΥΠΑ.
Δεμένο πλοίο λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στηρίζει την κινητοποίηση στο «Αριάδνη»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στηρίζει την απεργία των ναυτών στο πλοίο «Αριάδνη» για την άμεση καταβολή αμοιβών στα έκτακτα δρομολόγια και τη βελτίωση εργασιακών συνθηκών, όπως συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις μισθών και επταώρες.
Σταθμός ηλεκτρικού τρένου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προαστιακός Αθήνας: Καθυστερήσεις και διακοπές λόγω φωτιάς στον Πειραιά

Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας και ηλεκτροδότησης στο Πειραιάς-Κάτω Αχαρνές λόγω πυρκαγιάς στους Αγίους Αναργύρους. Καθυστερήσεις και αλλαγές σε δρομολόγια του Προαστιακού, ενώ συνεχίζεται ο συντονισμός για αποκατάσταση.