ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένει η ΕΜΥ, οι συστάσεις

Σε ετοιμότητα παραμένει ο κρατικός μηχανισμός, ενώ θα συνεχίσουν να αποστέλλονται μηνύματα μέσω του 112 σε όποιες περιοχές θεωρείται απαραίτητο. Μεγάλα προβλήματα και στην Αττική.

Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών τις επόμενες ώρες αναμένει η ΕΜΥ, με το μήνυμα από το 112 σε Αττική, Εύβοια και Μαγνησία να συνεχίζει να ισχύει, ενώ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας σε κάποιους δρόμους στην Αττική. 

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην εξελισσόμενη κακοκαιρία. Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας όπως υπογράμμισε ο υπουργός, Χρ. Στυλιανίδης, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα παραμένει η ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων. Επιπλέον, όπως αποφασίστηκε, η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους συνεχίζεται ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ έχουν ήδη ενημερώσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και όλες τις αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας καθώς και όλους τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων της χώρας ώστε να παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα. Βρίσκονται, δε, σε διαρκή με επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των πολιτών για τα όποια προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Ακόμη, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνει την ισχυρή σύσταση στους πολίτες (πέραν των οδηγιών του 112) να είναι πολύ προσεκτικοί, να περιορίσουν στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις τους στις περιοχές όπου εξελίσσονται τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών από την ΕΜΥ, τονίζεται ότι θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής επιχειρεί, με δεκάδες αντλίες και μηχανήματα βαρέως τύπου στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, που παρακάλεσε από νωρίς το πρωί στην Αττική, η ισχυρή και εκτεταμένη βροχόπτωση της πρώτης έντονης κακοκαιρίας της φετινής χειμερινής περιόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές στα δρομολόγια Μετρό και λεωφορείων λόγω της κακοκαιρίας

Οι επιβάτες του μετρό Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο. Ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων από ΟΑΣΑ καθώς τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενεργοποίηση του 112 και αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων λόγω καιρού

Όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συστάσεις της ΓΓΠΠ προς τους πολίτες για την κακοκαιρία «Genesis»

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
kakokairia, xioni, attiki
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κλοιό κακοκαιρίας μεγάλο μέρος της χώρας - Εκ νέου ενεργοποίηση του 112

Όπως επισήμανε ο κ. Στυλιανίδης, το σύνολο των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας της χώρας θα συνεχίσει να βρίσκεται επί ποδός και σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.