ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
e-EFKA-tropologia
Φωτο: Sooc

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα

Διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν από τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν. Σε ποιες περιοχές θα ανοίξουν τα καταστήματα και το delivery από τις 11 το πρωί λόγω παγετού.

Για τις 10 π.μ. έχει οριστεί η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ στην Αττική και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, ενώ παράλληλα αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για αύριο Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ στην περιοχή της Αττικής, για προληπτικούς λόγους.

Συγκεκριμένα, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, των σχετικών οδηγιών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό της κυκλοφορίας των κατοίκων σε περιοχές που παρατηρούνται έντονα φαινόμενα (Περιφέρεια Αττικής και περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) και με γνώμονα την προστασία εργαζομένων και πολιτών, η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ (7/2/2023), όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στις 10 π.μ..

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν από τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν - και οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερόμενους πολίτες σχετικά, και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Ειδικότερα, για την προστασία των εξεταζομένων και των μελών των Υγειονομικών Επιτροπών από τον κίνδυνο ατυχημάτων, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για τις 7 Φεβρουαρίου, Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ στην περιοχή της Αττικής για προληπτικούς λόγους.

«Τα προγραμματισμένα ραντεβού που αναβάλλονται, θα εξεταστούν άμεσα και κατά προτεραιότητα στις επόμενες ημέρες σε εμβόλιμες επιτροπές, και συνεπώς, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα ενημερωθούν εγκαίρως για το νέο ραντεβού τους» διευκρινίζει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του.

Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στα Βόρεια προάστια

Από τις 11 το πρωί θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στην βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων, λόγω παγετού.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Φυλή, 'Ανω Λιόσια, Πετρούπολη, Μεταμόρφωση,  'Αγιο Στέφανο, Κρυονέρι, 'Ανοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Ανθούσα, Γέρακα, Παιανία, Παλλήνη, Γλυκά Νερά, Σπάτα, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Πικέρμι τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 από ώρα 11.00 π.μ., λόγω παγετού. Από τα ως άνω καταστήματα εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Παράλληλα, απαγορεύεται την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00 π.μ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία στην Αττική, πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει και σήμερα το Δημόσιο εξαιτίας της χιονόπτωσης που έπληξε την Δευτέρα την Αττική. Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν τα σχολεία καθώς υπάρχουν ακόμα προβλήματα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1555 θα ενημερώνει τηλεφωνικά όσους έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης

Πώς απλουστεύεται η διαδικασία συνταξιοδότησης. Η νέα πιλοτική εφαρμογή του 1555 και του e-ΕΦΚΑ αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με πολίτες που εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
e-EFKA-tropologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση έως τις 2 Απρίλιου για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ η παράταση που δίνεται λόγω των τραπεζικών αργιών δεν αφορά την προθεσμία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων e-Ε.Φ.Κ.Α. Δημοσίου Τομέα του Ιανουαρίου 2024.
Synigoros Katanaloti, Lefteris Zagoritis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνήγορος του Καταναλωτή: 16.721 αναφορές για την επίλυση διαφορών

«Οι σημαντικότερες αυξητικές τάσεις το 2023 καταγράφονται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, κυρίως του ηλεκτρονικού, όπου υπάρχει σχεδόν διπλασιασμός των αναφορών» τόνισε ο Λευτέρης Ζαγορίτης.
pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα

Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.