ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Δεν κυκλοφορούν προαστιακός και τρένα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τα μέσα σταθερής τροχιάς θα καταθέσουν σήμερα στον υπουργό Επικρατείας προτάσεις της για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου. Σειρά μέτρων παρουσίασε ο κ. Γεραπετρίτης για την αναδιοργάνωση των σιδηροδρόμων.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν και σήμερα, Πέμπτη, τα τρένα και ο Προαστιακός λόγω της απεργίας που προκήρυξαν έως και την Παρασκευή 10 Μαρτίου, τα σωματεία εργαζομένων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ). 

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΠΟΣ-ΜΣΤ απαιτεί ασφαλή, ποιοτικό και δημόσιο σιδηρόδρομο, ενώ η διοίκησή της, θα καταθέσει στη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη τις προτάσεις της για την επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου. «Μετά τη λήξη της θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας, γιατί ο αγώνας μας για την απόδοση ευθυνών και ασφάλεια των μεταφορών δεν τελειώνει εδώ. Το ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ σε όλους τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα, ως ελάχιστο φόρο τιμής» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Σήμερα επίσης στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με μοναδικό θέμα να είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας με ασφάλεια των σιδηροδρόμων. 

Ο υπ.  Επικρατείας, αρμόδιος και για τα θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης πρόκειται να ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για την αυτοψία που έκανε σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη σε υποδομές, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ στη  σημερινή συνεδρίαση πρόκειται να ανακοινωθούν θεσμικές παρεμβάσεις για την τάχιστη ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου.  

Ο κ. Γεραπετρίτης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση συμψηφισμών από την κυβέρνηση και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ενδεχομένως ο σιδηρόδρομος να λειτουργήσει και πάλι μέχρι το τέλος του μήνα, τονίζοντας – ωστόσο – ότι προέχει να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας. Επίσης, ζήτησε εκ νέου συγνώμη για το ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αποτρέψει το δυστύχημα και τόνισε ότι «η οδύνη πρέπει να βρει κάθαρση».

Ο υπουργός, αρμόδιος και για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, παρουσίασε μια σειρά μέτρων για την αναδιοργάνωση των σιδηροδρόμων, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική παρουσία δυο σταθμαρχών ανά βάρδια και η μείωση των δρομολογίων. «Η ευθύνη η οποία αναλογεί στην παρούσα κυβέρνηση έχει αναληφθεί, οφείλω και πάλι να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων και απέναντι σε όλους τους πολίτες για το ότι δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε αυτό το απίστευτο δυστύχημα. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε συμψηφισμούς είμαστε υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία. Δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο λάθος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για τις συμβάσεις ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train

Η Αρχή για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, όπως και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων και προμηθειών.
Treno-Hellenic Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Hellenic Train: Προσθέτει νέα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Καταργούνται πλέον τα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, με την εταιρεία να προσθέτει 2 νέα δρομολόγια. Παράλληλα ενεργοποιούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Λάρισα και Λάρισα - Βόλος.
businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΡΑΣ: Σε ακρόαση καλεί ΟΣΕ και Hellenic Train για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μόλις ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία της ακρόασης στην οποία τα εμπλεκόμενα μέρη θα καταθέσουν τις θέσεις τους για τις παραβάσεις που τους έχουν αποδοθεί, θα εκδοθεί η τελική απόφαση της ΡΑΣ για το δυστύχημα.