ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
astynomia, mat
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Επεισόδια στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Μικρής έντασης επεισόδια μετά το συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία Συντάγματος για τα Τέμπη. Πορεία πραγματοποιήσαν χιλιάδες εργαζόμενοι στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος ανάμεσα σε ομάδα διαδηλωτών και τις αστυνομικές δυνάμεις. Διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών.

Αργότερα η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου όπου ομάδες κουκουλοφόρων επιδίδονται σε πετροπόλεμο με την αστυνομία. Οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους, έσπασαν φανάρια και επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα.

Οι κουκουλοφόροι κινούνται προς την πλατεία Ομονοίας με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν κατά πόδας, προσπαθώντας να ανακόψουν τη δράση τους.

Νωρίτερα με πορεία προς την Ομόνοια ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ καθώς και άλλων ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανεργατικής απεργίας που έχει κηρυχθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ακούστε τις φωνές» είναι το κεντρικό σύνθημα της ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωση της ζητά, μεταξύ άλλων, να αποδοθούν ευθύνες, να ληφθούν μέτρα, να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας καθώς και σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.

«Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποίησε στην πλατεία Κλαυθμώνος και η ΑΔΕΔΥ καθώς κι άλλα εργατικά σωματεία ενώ κάλεσμα για την απεργία έχουν απευθύνει και οργανώσεις της Αριστεράς καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Επιπλέον, μαζική απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ καθώς και πλήθος εργατικών κέντρων, Ομοσπονδίες, σωματεία, μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές. Με κεντρικό σύνθημα «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές» οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της Hellenic Train.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ανδρόγυνο για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών

Στη κατοχή του ζευγαριού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 327 γραμμαρίων, που όπως διαπιστώθηκε είχαν παραλάβει νωρίτερα από υπαίθριο χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.