ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ξεκινάει την Τετάρτη το 4ο Power & Gas Forum

Το συνέδριο, όπου ανάμεσα στους ομιλητές βρίσκεται και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας, θα μεταδίδεται ζωντανά (livestreaming) στα ελληνικά και στα αγγλικά. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Με ενεργό παρουσία πολιτικών, θεσμικών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών στελεχών θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαρτίου το συνέδριο Power & Gas Forum που οργανώνει για τέταρτη χρονιά το energypress, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία ομιλητών και συνέδρων, ενώ θα μεταδίδεται ζωντανά (livestreaming) στα ελληνικά και στα αγγλικά μέσω του energypress, αλλά και των social media.

Ανάμεσα στους ομιλητές, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας, ο Jerome Le Page από τον EFET, ο Tomás Llobet, από την European Energy Retailers (EER), αλλά και οι πρώην υπουργοί Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Σταθάκης, όπως επίσης ο Σωκράτης Φάμελλος από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Χάρης Δούκας από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συμμετέχουν επίσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μάργαρης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Maria Rita Galli, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ Γιάννης Γιαρέντης, ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΕΠ Αριστοφάνης Στεφάτος, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΧΕ Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και CEO της ΕΔΑ Αττικής Λεωνίδας Μπακούρας, αλλά και ο ενεργειακός αναλυτής, σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Τσάφος, ο σύμβουλος του ΥΠΕΝ Θεόδωρος Τσακίρης, η σύμβουλος του ΥΠΕΝ Νεκταρία Καρακατσάνη, και ο «γκουρού» των ενεργειακών αγορών Άλεξ Παπαλεξόπουλος.

Από τη ακαδημαϊκή κοινότητα εισηγήσεις θα παρουσιάσουν οι καθηγητές Παντελής ΚάπροςΣταύρος ΠαπαθανασίουΠαντελής ΜπίσκαςΝικόλαος Χατζηαργυρίου, και Αντώνης Μεταξάς.

Υψηλή, όπως πάντα, θα είναι η εκπροσώπηση από τις επιχειρήσεις της ενέργειας, αφενός μέσω των θεσμικών φορέων, ΕΣΑΗ (Λουκάς Δημητρίου)ΕΒΙΚΕΝ (Αντώνης Κοντολέων)ΕΣΠΕΝ (Γιάννης Μητρόπουλος και Μίλτος Ασλάνογλου)ΕΣΕΠΗΕ (Ηρόδοτος Αντωνόπουλος)ΕΛΕΤΑΕΝ (Παναγιώτης Λαδακάκος και Παναγιώτης Παπασταματίου), ΣΠΕΦ (Στέλιος Λουμάκης), ΣΕΦ (Στέλιος Ψωμάς), αφετέρου μέσω managers και υψηλόβαθμων στελεχών μεταξύ των οποίων: Ιωάννης Καλαφατάς - MYTILINEOS, Γεώργιος Καρακούσης και Κυριάκος Κοφινάς – ΔΕΗ, Νικόλαος Ζαχαριάδης – Elpedison, Αναστάσιος Λωσταράκος – NRG, Ντίνος Νικολάου - Energean, Κωστής Σιφναίος - Gastrade, Σπύρος Κιαρτζής - Helleniq Energy, Γιάννης Καρύδας - Copelouzos Group, Νικόλαος Σάτρας – Διώρυγα Gas, Χρήστος Μπασδέκης – ΔΕΠΑ Εμπορίας, Πάνος Νίκου – Volterra, Ιωάννης Κόκκοτος – ABB, Γεώργιος Σάτλας - ICGB και πολλά ακόμα σημαντικά στελέχη της ενεργειακής αγοράς.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

exoikonomo-anakainisi-ypen
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για τη δράση «Εξοικονομώ - Ανακαινίζω για Νέους»

Το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκτιμάται ότι θα δώσει τη δυνατότητα σε 20.000 νέους να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας τουλάχιστον 30%. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι θα μπουν πρώτοι στην πλατφόρμα για το «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Όπως αναφέρει το υπουργείο, τουλάχιστον 120.000 ελληνικά νοικοκυριά που θα επωφεληθούν άμεσα, θα μπορούν να λάβουν επιδότηση για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους ηλιακούς θερμοσίφωνες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντάσσονται 105.000 νέοι επιλαχόντες στο «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος, έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ. Οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντάσσονται 54.680 νέοι επιλαχόντες στο «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προχωρήσει στο διπλασιασμό του προγράμματος με το συνολικούς πόρους να ανέρχονται πλέον στα 287 εκατ. ευρώ και οι συνολικοί δικαιούχοι να ξεπερνούν τις 435.000.