ΓΔ: 1442.21 -2.00% Τζίρος: 115.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
STE, Symvoulio Epikrateias
Φώτo:Dimitris Kapantais / SOOC

Απόρριψη των προσφυγών της οικογένειας Κουτσολιούτσου από το ΣτΕ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε πρόστιμα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει η Επ. Κεφαλαιαγοράς στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και σε πέντε ακόμη άτομα για τη Folli Follie.

Ως απόλυτα νόμιμα έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τα πρόστιμα ύψους 3,3 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για χειραγώγηση της αγοράς στους Δημήτρη, Τζώρτζη και Καίτη Κουτσολιούτσου και πέντε ακόμη άτομα. 

Το Β’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις αναιρέσεως, κρίνοντας ότι οι εφετειακές αποφάσεις που επικύρωναν τα πρόστιμα δεν έχουν εσφαλμένη ερμηνεία νομοθετικής διάταξης και ειδικά της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και έχουν τη νόμιμη αιτιολογία που προβλέπει το Σύνταγμα.

Για τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο η Επιτροπή είχε επιβάλει πρόστιμο 40.000 ευρώ λόγω μη συμμόρφωσής τους «προς την υποχρέωση για παροχή εγγράφων στοιχείων και πληροφοριών», γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την παρακώλυση του εποπτικού έργου της.

Πιο αναλυτικά έχει επιβάλει: 

  • Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ιδρυτή και πρώην πρόεδρο της Folli Follie, συνολικό πρόστιμο 1.240.000 ευρώ (1.200.000 συν 40.000 ευρώ),
  • Στην Αικατερίνη (Καίτη) Κουτσολιούτσου, πρώην αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, 100.000 ευρώ,
  • Στον Γεώργιο (Τζώρτζη) Κουτσολιούτσο, διευθυντικό στέλεχος, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου, 1.240.000 ευρώ (1.200.000 συν 40.000 ευρώ),
  • Στην Ειρήνη Νιώτη, διευθυντικό στέλεχος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Διαθεσίμων, 70.000 ευρώ,
  • Στον Φραγκίσκο Γρατσώνη, οικονομικό διευθυντή, 200.000 ευρώ,
  • Στον Γεώργιο Αλαβάνο, διευθυντή λογιστηρίου, 80.000 ευρώ,
  • Στον Εμμανουήλ Ζαχαρίου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, 70.000 ευρώ, και, τέλος,
  • Στον Ζαχαρία Μαντζαβίνο, πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας και πρόσωπο επιφορτισμένο με τις αυξημένες υποχρεώσεις του Νόμου 4449/2017 περί υποχρεωτικού ελέγχου των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, 300.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα ορατός είναι ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων στην υπόθεση καθώς στις 19 Ιουνίου ξεκινά η δίκη για την Folli Follie. Η δίκη αρχικά είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022 και ενώ βρισκόταν στο στάδιο της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας η έδρα αποφάσισε την αναβολή της δίκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Κουτσολιούτσος (Folli Follie): Δεν ήταν εικονικός ο τζίρος του ομίλου

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Εισαγγελέως της Έδρας, ο ιδρυτής της εταιρείας, επανέλαβε ότι δεν ισχύει πως το μεγαλύτερο ποσοστό του κύκλου εργασιών που εμφάνιζε ο ασιατικός κλάδος της Folli Follie ήταν εικονικό.