ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σχεδιασμός για ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης στην Αττική

Μέσω του ΠΕΠ 2014-2020 και με προϋπολογισμό περίπου 180 εκατ. ευρώ υλοποιήθηκαν 44 έργα, ενώ σχεδιάζεται η δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Υγείας στην Αν. Αττική και την κάλυψη των αναγκών σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία.

Η υγειονομική θωράκιση της Αττικής και η ενίσχυση της πρόληψης υγείας με στοχευμένες δράσεις της Περιφέρειας στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με την αν. υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα,

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο προϊστάμενος της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του υπουργείου Υγείας Α. Αχείμαστος και επιστημονικοί συνεργάτες τους.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης της μελέτης για τη δημιουργία ενός πρότυπου Κέντρου Υγείας στην Αν. Αττική και την κάλυψη των αναγκών σύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία. Επίσης ο κ. Πατούλης έκανε αναφορά στις δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση των πολιτικών πρόληψης και την κάλυψη των αναγκών στις δομές υγείας της Αττικής. Επισήμανε ότι μέσω ΠΕΠ 2014-2020 και με προϋπολογισμό περίπου 180 εκατ. ευρώ υλοποιήθηκαν 44 έργα σε υποδομές υγείας και κοινωνικές δράσεις.

Από την πλευρά της η κ. Γκάγκα ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την εποικοδομητική συνεργασία και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων επισημαίνοντας: «Ο σχεδιασμός που έχει γίνει έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα και αυτό γίνεται κάθε μέρα αντιληπτό και από τους ίδιους τους πολίτες».

Ο περιφερειάρχης ανέλυσε στην κ. Γκάγκα το σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη νέα προγραμματική περίοδο στον τομέα της υγείας, με έμφαση στην ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας με τη δημιουργία νέων κέντρων Υγείας, την ενίσχυση των δομών προσυμπτωματικού ελέγχου και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας επισήμανε: «Η Περιφέρεια έχοντας εξασφαλίσει σημαντικά κονδύλια μέσω του νέου ΕΣΠΑ, θα συνδράμει στο βαθμό που της αναλογεί στη χρηματοδότηση των σχετικών έργων καθώς και όπου αυτό συμφωνηθεί με το υπουργείο Υγείας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, στην ανάγκη δημιουργίας πρότυπου Κέντρου Υγείας στην Αν. Αττική, δηλώνοντας τη βούληση της Περιφέρειας, να εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ και να βοηθήσει στην ωρίμανσή του με τη χρηματοδότησή των μελετών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε ο δρόμος για το διευρυμένο Κέντρο Υγείας Ανατολικής Αττικής

Την δέσμευση ποσού ύψους 20 εκατ. ευρώ για την πρώτη φάση του νοσοκομείου στην Αν. Αττική ανακοίνωσε η Περιφέρεια που αναφέρει ότι εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την κατασκευή του έργου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΝΠΕ θα διανέμει 140.000 μάσκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα δοθούν από 40.000 μάσκες και οι υπόλοιπες 100.000 θα μοιραστούν στις άλλες περιφέρειες, με ενισχυμένο αριθμό στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.