ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Επιθεώρηση Εργασίας: Πρόστιμα 920.000 ευρώ σε κατασκευές και βιομηχανία

Για το ίδιο διάστημα, τα αμιγώς εργατικά θανατηφόρα ατυχήματα αρμοδιότητας της Επιθεώρησης Εργασίας είναι 15. Την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2022 είχαν καταγραφεί 17.

H Διεθνής Οργάνωση Εργασίας έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Φέτος, η μέρα είναι αφιερωμένη στην προώθηση της ιδέας ότι το ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα στην εργασία.

Η Επιθεώρηση Εργασίας το τελευταίο 8μηνο έχει εντείνει τους ελέγχους σε κλάδους με αυξημένη επικινδυνότητα, όπως είναι οι κατασκευές και η βιομηχανία. Αποτέλεσμα αυτής της εντατικοποίησης είναι η πραγματοποίηση συνολικά 7.859 ελέγχων στον τομέα της ασφάλειας και υγείας, το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως και 25 Απριλίου 2023 και η επιβολή προστίμων 925.716 ευρώ.

Για το ίδιο διάστημα, τα αμιγώς εργατικά θανατηφόρα ατυχήματα αρμοδιότητας της Επιθεώρησης Εργασίας είναι 15. Την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2022 είχαν καταγραφεί 17 αμιγώς εργατικά δυστυχήματα - και συνολικά 46 στη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Παράλληλα, προτεραιότητα για την Επιθεώρηση Εργασίας, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους, αποτελεί η ενδυνάμωση της νοοτροπίας πρόληψης των ατυχημάτων, πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε εργασίας, σε όλους τους χώρους απασχόλησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katatheseis, Apotamieysi, Xrima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα 1,2 εκατ. ευρώ και έλεγχοι κατά του εργασιακού trafficking

Σε σύνολο 271 ελέγχων, διαπιστώθηκαν 165 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 188 πρόστιμα από την Επιθεώρηση Εργασίας στο πλαίσιο των ημερών κοινής δράσης EMPACT, από τις αρχές επιθεώρησης εργασίας σε 31 ευρωπαϊκές χώρες.
Fortigo, Truck
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιθεώρηση Εργασίας: Πρόστιμα 428.700 ευρώ σε πούλμαν και ΚΤΕΛ

Οι έλεγχοι έγιναν σε επιβατικά (τουριστικά λεωφορεία / ΚΤΕΛ) και φορτηγά οχήματα που φέρουν ταχογράφο. Συνολικά διενεργήθηκαν 820 έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και διαπιστώθηκαν 365 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.
pronoia-ergasia-mixailidou-ypourgeio ergasias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα

Ήδη, από χθες, απέκτησαν ασφαλιστική ικανότητα όσοι εξόφλησαν ή ρύθμισαν έως την 6η Μαρτίου, ενώ, όσοι το έπραξαν από την 7η Μαρτίου, θα αποκτήσουν αυτόματα ασφαλιστική ικανότητα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Μιχαηλίδου: Επενδύουμε στις δεξιότητες των συμπολιτών μας

Αυτό περιλαμβάνει, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο σημεία: την ενίσχυση ενός κλίματος που ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου, την υποστήριξη των startups και τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες για όλους.