ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει φέτος η Αλόνησσος

Το ιταλικό National Geographic εκθειάζει το υποβρύχιο μουσείο ενώ το νησί των Σποράδων προτάθηκε από τον καθιερωμένο Αμερικανικό ταξιδιωτικό ιστότοπο Suitcase.

Τις διαφορετικές πτυχές της Αλοννήσου προβάλλουν τα διεθνή ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, η Αλόννησος είναι η «βασίλισσα του δικού της, ακατοίκητου αρχιπελάγους που σαγηνεύει τον ταξιδιώτη με τη δασώδη βλάστηση και την πηγαία ηρεμία της», σύμφωνα με τη νέα λίστα του National Geographic με τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2023.

Σε συνεργασία του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας με τον Δήμο, το τελευταίο τεύχος του δημοφιλούς Βρετανικού ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller αναφέρει πως η Αλόννησος είναι ένας τόπος ευλογημένος με ειδυλλιακά φυσικά τοπία, το εντυπωσιακό θαλάσσιο πάρκο της και ένα μεγάλο εύρος επιλογών για τους φίλους του περιπατητικού και καταδυτικού τουρισμού.

Παράλληλα, το National Geographic της Ιταλίας εκθειάζει στο νέο εκτενές αφιέρωμα του το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας το οποίο αποκαλύπτει τα αρχαία μυστικά του Αιγαίου. Την ίδια περίοδο, η Αλόννησος προτάθηκε από τον καθιερωμένο Αμερικανικό ταξιδιωτικό ιστότοπο Suitcase ως έναν από τους 12 προορισμούς της Ελλάδας που προσφέρουν αυθεντικές ταξιδιωτικές αποδράσεις μακριά από τα ραντάρ του μαζικού τουρισμού.

«Δημιουργούμε νέα θεματικά τουριστικά προϊόντα που προσελκύουν το ενδιαφέρον του διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού. Ταυτόχρονα βελτιώνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών μας με μικρά και μεγάλα έργα που δημιουργούν συνθήκες βιωσιμότητας και ανάπτυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, η αναγνωρισιμότητα αυξάνεται και η επισκεψιμότητα στο νησί έχει ξεκινήσει νωρίτερα με την προοπτική να επεκταθεί μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους κορυφαίους προορισμούς βιώσιμου τουρισμού παγκοσμίως η Κάρπαθος

Στο επίκεντρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων που εντυπωσιάζει με τη φυσική του ομορφιά. Αυξήθηκαν κατά 10,24% οι αεροπορικές αφίξεις το φετινό καλοκαίρι.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Άνδρος στα 10 καλύτερα «μυστικά» νησιά της Μεσογείου για τους Βρετανούς

Κεντρίζει το ενδιαφέρον της βρετανικής αγοράς που την κατατάσσει ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Μεσογείου. Αναμένεται να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στο νησί το επόμενο διάστημα.
Kerkyra-Corfu
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προώθηση της Κέρκυρας στη βρετανική αγορά για τουρισμό πολυτελείας

Οι διακοπές πολυτελείας (luxury tourism) είναι μια μορφή τουρισμού που παρουσιάζει αξιοσημείωτη αυξητική τάση τόσο διεθνώς όσο και στη βρετανική αγορά, με την θέση της Ελλάδας να ενισχύεται σταθερά.
Tourismos, Turism, Greek Islands, Skopelos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Σκόπελος «πρωταγωνίστησε» σε εκπομπή στη βρετανική τηλεόραση

Με επίκεντρο το γεγονός πως η κινηματογραφική μεταφορά του διαχρονικού μιούζικαλ Mamma Mia γυρίστηκε στο πανέμορφο νησί των Σποράδων, πραγματοποιήθηκαν έξι «ζωντανές» μεταδόσεις στην εκπομπή.