ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:20:12
Αυτοκίνητα σε πάρκινγκ
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας λόγω εκλογών

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου. Ποιοι οδηγοί εξαιρούνται από την απόφαση.

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, επιστρέφονται από αύριο, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

  • του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και
  • της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.

Εξαιρούνται οι παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).

Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου. Σημειώνεται ότι η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοκίνητα σε πάρκινγκ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων σε οδηγούς εν όψει των ευρωεκλογών

Δεν θα επιστραφούν οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί για παραβάσεις αντικοινωνικής στάθμευσης καθώς και σε περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις από δικαστικές Αρχές.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί παίρνουν το Κογκρέσο, ο Τραμπ δέχεται το αποτέλεσμα

Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν Γερουσία και Βουλή, με νίκες σε προπύργια των Ρεπουμπλικάνων. Ο Τραμπ αποδέχεται το αποτέλεσμα, ενώ η οικονομική δυσαρέσκεια κυριάρχησε στις ενδιάμεσες εκλογές.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δηλώνει ότι θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη New York Times πως είναι έτοιμος να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών, παρά τη βαριά ήττα των Ρεπουμπλικανών, και εξέφρασε προθυμία για συνεργασία με τους Δημοκρατικούς.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων από τον Τραμπ

Δύο χρόνια μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται αντιμέτωπος με σαφή απόρριψη από τους ψηφοφόρους, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί φαίνεται να χάνουν τη Βουλή και ίσως και τη Γερουσία λόγω δυσαρέσκειας για το κόστος ζωής.
Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λευκός Οίκος ατάραχος παρά το δημοκρατικό κύμα στις ΗΠΑ

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να απαλλάξει τον Τραμπ από ευθύνες για την αναμενόμενη ήττα των ρεπουμπλικανών στις εκλογές, τονίζοντας ότι ο Τραμπ δεν ήταν στα ψηφοδέλτια και η ποιότητα των υποψηφίων ήταν χαμηλή.