ΓΔ: 1448.48 -0.48% Τζίρος: 144.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Με ένα ταξίδι στο διάστημα «έκλεισε» το σχολικό έτος στο Αρσάκειο

Στη θεατρική παράσταση «Αποστολή Υπερίων - Ένα βήμα ακόμα», οι μικροί μαθητές ταξίδεψαν σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.

Με την ευκαιρία τής λήξεως τού σχολικού έτους 2022-2023, τα προνήπια και τα νήπια του  Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, προετοίμασαν την θεατρική παράσταση Αποστολή Υπερίων - Ένα βήμα ακόμα… η οποία διαδραματίζεται μετά από 50 χρόνια, το έτος 2073! Την παρουσίασαν την Πέμπτη 18/05 & την Παρασκευή 26/05, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού. 

Το θέμα τής παράστασης είναι η αποστολή τού διαστημικού λεωφορείου Υπερίων σε όλους τους πλανήτες τού ηλιακού μας συστήματος. Η επισταμένη έρευνα, για τον κάθε πλανήτη, έδωσε την έμπνευση για τα κείμενα, τις χορογραφίες και τα πρωτότυπα τραγούδια τής παράστασης. Τα παιδιά, μέσα από τους ρόλους τους, έγιναν ηθοποιοί, χορευτές και τραγουδιστές, και ανέδειξαν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τα χαρακτηριστικά κάθε πλανήτη, με λόγο, κίνηση και τραγούδι.

Αφορμή για την επιλογή αυτού τού θέματος, στο πλαίσιο τής υλοποίησης τού Πολιτιστικού Προγράμματος Ελληνική Μυθολογία και Πλανήτες, στάθηκε η σύνδεση τής Ελληνικής Μυθολογίας (Απόλλων & Άρτεμις) με τις διαστημικές αποστολές τής NASA (Apollo-1969 & Artemis-2022). Η ιδιαιτερότητα τής Artemis Mission είναι ότι στο πλήρωμα τού Artemis ΙΙ θα βρίσκονται η πρώτη γυναίκα αστροναύτης, ο πρώτος αφροαμερικανός και ο πρώτος Καναδός αστροναύτης.

Οι παραστάσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, με ενθουσιώδη σχόλια από γονείς και προσκεκλημένους, και με την ευχή η αναζήτηση νέας γνώσης και η πραγματοποίηση μακρινών ταξιδιών να οδηγεί πάντα τα παιδιά, ένα βήμα μπροστά. Ένα βήμα ακόμα…


ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

  • ΚΕΙΜΕΝΑ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σιμόνη Σταυροπούλου, Ελένη Φλεβάρη
  • ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΡΟΛΩΝ: Ελένη Φλεβάρη
  • ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Σιμόνη Σταυροπούλου
  • ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΣΥΝΘΕΣΗ, ΣΤΙΧΟΙ & ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: Μαρινάνσυ Αγγελάκη
  • ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ: Σιμόνη  Σταυροπούλου
  • ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ & ΣΚΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ (αλφαβητικά): Άσπα Αθανασιάδη, Λιάνα Αλεξάκη, 
  • Νεκταρία Βασιλείου, Έφη Μπογάτσα, Κωνσταντίνα Πέτσικα, Άννα Σιδηροπούλου, 
  • Σιμόνη Σταυροπούλου, Τούλα Τσιρογιάννη, Βάσω Χριστοδουλέα

Την γενική επιμέλεια τής παράστασης είχε η  Διευθύντρια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού  Άνσυ Νικολοπούλου-Μπουργιώτη.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sxoleio, Panelladikes
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική, σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης για πιθανές δυσκολίες που έχουν σημειωθεί σε ορισμένους δήμους θα υπάρξουν τοπικές αποφάσεις από τους δημάρχους. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο λεκανοπέδιο από το κύμα κακοκαιρίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι της χρονιάς στα σχολεία με ελλείψεις εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 23.211 αναπληρωτών, ωστόσο οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες υπολογίζουν ότι οι ανάγκες για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών μπορεί να φτάσει τις 48.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειδικό Σχολείο στον δήμο Περιστερίου

Με τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που προσφέρει εξειδικεύσεις μεταξύ άλλων και Αυτόνομης Διαβίωσης, Πληροφορικής, Κηπουρικής.