ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιατί η ΕΕΤΤ προχώρησε στην απαγόρευση πώλησης δυο συσκευών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΕΤΤ, απαγορεύεται η πώληση ενός brand «έξυπνης» λάμπας και ενός αφυγραντήρα καθώς όπως διαπιστώνεται δεν συμμορφώνονται με τους ελληνικούς κανόνες.

Απαγορεύεται η διάθεση στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών "COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT" και "Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα & Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi" σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ( ΕΕΤΤ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΕΤΤ σε αμφότερες τις περιπτώσεις, μετά από έλεγχο ως προς τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2024/53/EU που έχει εναρμονισθεί στην ελληνική νομοθεσία με το ΠΔ 98/2017, διαπιστώθηκαν τυπικές μη συμμορφώσεις.

Αφού μετά από επανειλημμένα αιτήματα της ΕΕΤΤ, οι τυπικές μη συμμορφώσεις δεν αναιρέθηκαν στο σύνολό τους, η ΕΕΤΤ έλαβε την Απόφαση ΑΠ 1074/4/29-5-23 με θέμα «Απαγόρευση διαθεσιμότητας στην αγορά του προϊόντος με την εμπορική ονομασία COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT» η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β/3938/16-6-23 και την Απόφαση ΑΠ 1074/1/29-5-23 με θέμα «Απαγόρευση διαθεσιμότητας στην αγορά του προϊόντος με την εμπορική ονομασία Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα & Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi» η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β/3938/16-6-23.

Και καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΤΤ: «Λαμβάνοντας υπόψη τις παραπάνω αποφάσεις, καλούνται οι σχετικοί οικονομικοί φορείς να παύσουν την διάθεση στην αγορά των εν λόγω προϊόντων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

smartphone-kinita-texnologia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 12 συμβουλές για καλή χρήση του κινητού στις διακοπές

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων δημοσίευσε μια σειρά από χρηστικές συμβουλές ώστε οι χρήστες κινητών τηλεφώνων να μπορούν να περιηγηθούν με ασφάλεια στο ίντερνετ και να προστατέψουν τη συσκευή τους.
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχουν γίνει 9 προφυλακίσεις μέχρι τώρα για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Η δεύτερη προφυλάκιση από την σημερινή διαδικασία και ένατη για την υπόθεση, αφορά 22χρονο, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό ρόλο στα επεισόδια έξω από το γήπεδο στο Ρέντη, όπου χτυπήθηκε θανάσιμα με ναυτική φωτοβολίδα ο αστυνομικός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην φυλακή άλλος ένας κατηγορούμενος για την δολοφονία Λυγγερίδη

Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο αποκαλούμενος «κοντός», μόλις έφθασε στο γήπεδο «τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης» το οποίο αρχικά προέβλεπε την έναρξη των επεισοδίων μετά την λήξη του αγώνα.